03 / 05 / 2024

Selim Cengiç kreatif mimarlık

Selim Cengiç kreatif mimarlık

Mimar Selim Cengiç kimdir? Selim Cengiç, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Selim Cengiç, hangi mimarlık firması ile çalışıyor? İşte Mimar Selim Cengiç 'in biyografisi...

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Samba Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Samba Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Verda Gülçellik, Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Selim Cengiç kimdir?

Mimar Selim Cengiç kimdir? Selim Cengiç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Selim Cengiç'in biyografisi...

Mimar Selim Cengiç 250 milyon TL'ye şirket kurdu!

Aykuna İnşaat Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Selim Cengiç, Mikado Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ve Ekol Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu. 

Aykuna İnşaat Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aykuna İnşaat Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 250 milyon TL sermaye bedeli ile Selim Cengiç, Mikado Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ve Ekol Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu.

Wıseryn Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wıseryn Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Cengiç, Mehmet Cengiç Ve Selim Cengiç  tarafından kuruldu.

Byl Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Byl Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selim Cengiç ve Mehmet Cengiç ortaklığında kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde test sürüşleri başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Asfaltlama çalışmalarının bitmesinin ardından, test sürüşleri başladı. 29 Ekim’de açılacak olan köprünün artık ince işçilikleri yapılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

Selim Erdil kimdir?

Mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu. Peki, Mimar Selim Erdil kimdir?

Mimar Selim Erdil'in Ma Vie La projesi birinci oldu!

İZMİRLİ mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi, Architizer'ın düzenlediği, 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yolları ihalesi bugün!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için planlanan ihaleler bugün yapılacak. 26 Ağustos'ta hizmete girmesi planlanan köprünün bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının ihalesi yarın!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için planlanan ihaleler yarın yapılacak. Köprünün bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Selim Cengiç kreatif mimarlık Haberi

Selim Cengiç kreatif mimarlık

Selim Cengiç kimdir?

Selim Cengiç, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. 1989 yılında Nişantaşı Anadolu Lisesi'ni, 1994'de İstanbul Yıldız Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 


Eğitimi süresince Tabanlıoğlu Mimarlık, Arolat Mimarlık, Tekno İnşaat ve Ertem Ertunga Mimarlık'da çalıştı. 1995 yılından beri çalışmalarını Kreatif Mimarlık'da sürdürmektedir.


Önceki Ofisleri

Ertunga Mimarlık Müşavirlik Organizasyon İnş. San. Tic. Ltd. Şti. (Çalışan) (1993 / 1994)


Tekno İnşaat (Çalışan) (1992 / 1993)


Arolat Mimarlık Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. (Çalışan) (1991 / 1992)


Mimar Selim Cengiç projeleri:

Ofis Bornova (2010 - Sürüyor)

Bursa Mai Otel (2010)

İstanbul Hilton Garden Inn Haliç Davetli Mimari Yarışma Projesi (2009)

Select Maris (2009)

Ataköy Sheraton Otel (2009)

Piri Reis Üniversitesi 2. Faz (2008 - Sürüyor)

Akademi (2008)

Ataköy Residence (2007 - Sürüyor)

Urla Su Sporları Merkezi (2007 - Sürüyor)

İzmir Tekel Tütün Fabrikası Dönüşüm Projesi (2007...