01 / 05 / 2024

selimiye cami peyzaj

selimiye cami peyzaj

Edirne Valisi Hasan Duruer, Selimiye Camisi'ndeki peyzaj çalışmalarına ilişkin, "Mimar Sinan'ın eserine layık bir çalışma olmasını istiyoruz" dedi...

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Selimiye Camii'nin çevresi trafiğe kapatılacak!

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, '"Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi sonunda alan trafiğe kapatılacak. Alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek." dedi.

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

Tors İnşaat Peyzaj Makine ve Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tors İnşaat Peyzaj Makine ve Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdi Murat Boyoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Maltepe, Küçükyalı Mahallesi, Cami Sokak'ta kuruldu.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Selimiye Camii çevresi peysaj projesine TRAKYAKA'dan destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na, 'Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi" için başvuruda bulunan Edirne Belediyesi destek almaya hak kazandı.

Selimiye Camii çevresi kentsel tasarıma mali destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Edirne Belediye Başkanlığı’nın Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi de desteklenecek.

Brüksel Selimiye Camii açıldı!

Anadolu ve Avrupa mimarisinin bir sentezi olarak yapılan Brüksel Selimiye Cami ve Eğitim Merkezi dualarla ibadete açıldı. Mimarlığını Mimar Şefik Birkiye'nin yaptığı cami, açılışa gelenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Bursa'da 120 yıllık Selimiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Bursa Selimiye Camii yenilendi!

120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak bölgesinin yaklaşık 800 bin TL’lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

selimiye cami peyzaj Haberi

selimiye cami peyzaj

Vali Duruer, Selimiye Camisi’nin bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, peyzaj çalışmalarına başlamadan önce, caminin rölövesine ulaşamadıklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında lazerle caminin iç ve dış kısımları olarak yaklaşık 100 bin metrekare alanın tarandığını belirten Duruer, Selimiye Camisi rölövesinin en kısa sürede çıkartılacağını ifade etti. Selimiye Camisi’nin bahçesinde de düzenleme çalışması yapıldığını aktaran Duruer, şunları kaydetti: "Mimar Sinan’ın yaklaşık 500 yıl önce kullanmış olduğu ’Sinan Taşı’ dediğimiz midye kabuklarından oluşan taşları kullanıyoruz. Bahçe tanzimi devam ediyor. 3 bin civarında gül, 50 tane oya dikildi. İçeride de daha sonradan takılan avize vardı. O avize kaldırıldı çünkü mihrap ve mimberi örtüyordu. Ayakkabılıkların tamamı yenilendi. Mimar Sinan’ın eserine layık bir çalışma olmasını istiyoruz. Çalışmaları birkaç ay içerisinde bitireceğiz. Bildiğiniz gibi Selimiye Camisi UNESCO’nun tarihi mirası...