05 / 05 / 2024

Selimiye Camisi düzenleme çalışmaları

Selimiye Camisi düzenleme çalışmaları

Dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarından Selimiye Camisi, ramazan ayına hazırlandı. Caminin halıları yıkandı, ses ve ışık sistemi düzenlendi, avludaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde düzenlemeler yapıldı.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Selimiye Camisi'nin restorasyonu ramazandan sonra başlayacak!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Ramazan ayının sonrasında Selimiye Camisi'nde restorasyon uygulamasına başlayacağız. Bu konuda çok titiz çalışmalar gerçekleştirmekteyiz." diye açıklama yaptı. 

Selimiye Camisi'nin demirlerine dayanıklılık kontrolü!

Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü'nün inşaat mühendisleri, Selimiye Camisi'nin kubbe ve revak aralarındaki gergi demirlerini dayanıklılık testinden geçirdi.

Almanya'da Selimiye Camisi açıldı!

Almanya'nın Güneybatısında yer alan Oberstenfeld beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi dualarla açıldı.

Mersin'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mersin Mut'ta Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Laal Paşa Camisi çevresinde düzenleme çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin Mersin Valiliği tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalar başladı.

Selimiye Camisi'nin girişine engelli vatandaşlar için portatif rampa kuruldu!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin, avlusundaki merdivenler ile girişine, engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için portatif rampa kuruldu.

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde sokak düzenleme çalışması!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’nde düzenleme yapılıyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,zemin yenilemesi yapılacak.

Bostanlı Deresi çevre düzenleme ihalesi 30 Haziran'da!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor...

Silivri'de yol düzenleme çalışmaları başladı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçe genelinde başlattığı modern yol düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tretuvarların genişletilerek yaya yürüyüş yollarının arttırıldığı çalışmalar, Sayalar Mahallesi’nde de başlatıldı.

Selimiye Camisi düzenleme çalışmaları Haberi

Selimiye Camisi düzenleme çalışmaları


Mimar Sinan'ın ustalık eseri Osmanlı-Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarından Selimiye Camisi, ramazan ayına hazırlandı.


Caminin halıları yıkandı, ses ve ışık sistemi düzenlendi, avludaki şadırvanın etrafında ve bahçesinde düzenlemeler yapıldı.


 Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazı, cumartesi günü de tutulacak oruç dolayısıyla yoğunluğun yaşanacağı camide, 4 müezzin ve 2 imam hatip görev alacak.


Öte yandan Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunan camide, müezzinler de son hazırlıklarını tamamladı.


"Şeytanların adeta zincire vurulduğu ay"


Selimiye Camisi Baş İmam Hatibi Tamer Alat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının İslam ümmeti için çok önemli olduğunu söyledi.


Ramazanın, Allah'ın rahmetinin, mağfiretinin ve merhametinin zirveye çıktığı bir ay olduğunu belirten Alat, "Peygamber efendimizin ifadesiyle, 'Şeytanların adeta zincire vurulduğu bir ay' ramazan ayı" diye konuştu.


Alat, ramazan öncesinde Selimiye Camisi'nin içinde ve...