06 / 05 / 2024

Selimiye camiye benzeyen mimariler

Selimiye camiye benzeyen mimariler

Çorum'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle yapımına başlanan, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri şeklinde inşa edilen 3 bin 500 kişilik Akşemseddin Camisi, cuma namazıyla ibadete açıldı.

Elon Musk duyurdu! Twitter’a bir güncelleme daha geldi! Instagram’a benzeyen özelliklerin yanı sıra ne var?

Elon Musk Twitter’a bir güncelleme daha geldiğini duyurdu. Instagram’a benzeyen özellik dikkat çekti. İşte yeni güncellemeyle Twitter’a gelen özellikler…

Üsküdar Selimiye 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi 296 ada 21 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte jkonu ile ilgili merak edilen detaylar...

Şahan Gökbakar Selimiye'de 3 milyon TL'ye ev yaptırdı!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Selimiye'den satın aldığı arsasına 3 milyon TL'ye ev yaptırdı.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinde engel bulunmuyor!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünde siyasi, hukuki ve idari açıdan hiçbir engel olmadığını söyledi...

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Selimiye camiye benzeyen mimariler Haberi

Selimiye camiye benzeyen mimariler

Yapımına 2008 yılında hayırseverlerin desteğiyle başlanan ve 2013'ün Temmuz ayında Çorum Belediyesince devralınan Akşemseddin Camisi inşaatı, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla tamamlanarak hizmet vermeye başladı.


Kentin en büyük ibadethanesi olan Farabi Caddesi üzerindeki Akşemseddin Camisi'ndeki ilk vakit namazına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hem caminin yeni açılması hem de cuma namazı olması nedeniyle caminin içi ve bahçesi tamamen dolarken, yer bulamayan birçok vatandaş çevredeki camilere gitmek zorunda kaldı. 


Hutbeyi İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın verdiği cuma namazını Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da vatandaşlarla beraber kıldı.


Namazın ardından caminin tamamlanmasını sağlayan Belediye Başkanı Külcü'ye teşekkür etmek isteyen vatandaşlar, mihrap önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, Başkan Külcü, Milletvekilleri...