02 / 05 / 2024

Semahat Arsel kim

Semahat Arsel kim

FORBES Türkiye Dergisi, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolar düşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

Semahat Arsel kimdir?

Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesi, TEGV'in de kurucu üyelerinden olan Semahat Arsel kimdir? Semahat Arsel, hangi işlere imza attı? İşte Semahat Arsel'in biyografisi...

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

En Zengin 100 Türk 2017 listesi açıklandı!

FORBES Türkiye, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 3,7 milyar dolarlık kişisel serveti ile birinci oldu. 3 milyar dolarlık servetiyle Hüsnü Özyeğin'in ikinci olduğu listede, Semahat Arsel ve Şarık Tara 2,4 milyar dolarla üçüncülüğü paylaştı

Semahat Sevim Arsel Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu!

Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı. Buna göre, 2015 için 45 milyon 157 bin 918,24 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel, Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu.

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Semahat Arsel kim Haberi

Semahat Arsel kim

Geçen yıl 25'e gerileyen Türk milyarder sayısı da bu yıl 33'e yükseldi. Bazılarının servet değerleri aynı olduğu için 118 kişinin yer aldığı Forbes 100 listesindeki dolar milyarderlerine, ikisi ilk defa olmak üzere sekiz kişi eklendi. 


EN ZENGİN ÜLKER 


Listenin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Murat Ülkeryer aldı. İngiliz United Biscuits'i 3.2 milyar dolara satın alan Ülker'in serveti 700 milyon dolar daha artarak 4.4 milyar dolara ulaştı. Bu rakama, bugüne kadar yayımlanan "En Zengin 100 Türk" listelerinde sadece 2007'de Mehmet Emin Karamehmet ulaşabilmişti. Yılın en büyük kaybını ise geçen yıl Murat Ülker ile birlikte servetini en çok artıran iki isimden biri olan Şarık Tara yaşadı. Tara'nın seıveti. Enka'nın piyasa değerinin yüzde 21 oranında azalmasıyla 900 milyon dolar eridi. 


AYDINLAR VE...