06 / 05 / 2024

Şemikler Altgeçidi tamamlandı mı

Şemikler Altgeçidi tamamlandı mı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine inşaatına başladığı yaya altgeçidinin çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine geldi. işin en zor kısmı olan “demiryolu hattının askıya alınması” işini de başarıyla tamamladı.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Salmankaş Tüneli tamamlandı!

Karadeniz’i Bayburt üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan, Salmankaş Geçidi’ne inşa edilen 4 bin 30’ar metrelik çift tüp tünel ile viyadük  bağlantı yolları projesi tamamlandı...

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....

Mithatpaşa’ya değer katacak projede çalışmalar sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi üzerinde oluşturduğu, meydan projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.

İzmir'e tramvaylı meydan geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi'nin inşaatında sona gelindi. 1.500 fore kazıkla aşılarak tamamlanan alt geçidin hafta sonu açılması planlanıyor. 

Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın sahile ve teleferiğe daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlamak amacıyla projelendirilen ve çalışmaları tamamlanan Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi açılışa hazır hâle getirildi.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Adana'nın yeni alt geçitleri açılış için gün sayıyor!

Kent içi trafiği rahatlatacak D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık) ile Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi’nin hizmete açılmasına sayılı günler kaldı.

Hatay Payas'taki altgeçit tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğündeki HBB, ilçe ilçe gezerek vatandaşları güvenli ulaşım ile buluşturmaya devam ediyor.

Karşıyaka Şemikler yaya geçidi istiyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Şemikler İlkokulu'nun öğrenci velileri, İZBAN'ın altından veya üstünden yayalar için bir geçit yapılmasını istedi.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

Hüseyin Sözlü Karnıyarık projesi için tarih verdi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halk arasında ‘Karnıyarık’ diye anılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi’nin üzerini kapatma çalışmalarını ihale takviminden 2 ay erken tamamlayacaklarını açıkladı.

Şemikler Altgeçidi tamamlandı mı Haberi

Şemikler Altgeçidi tamamlandı mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine inşaatına başladığı yaya altgeçidinin çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine geldi. Özelikle “yapılamaz” diye lanse edilmeye çalışılan ve inşaat işinin en zor kısmı olan demiryolu hattının askıya alınması işi başarıyla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu gerçekleştirilen bu imalat için 160 adet fore kazık, 191 adet jet grout (beton kolon) yapıldı. İşlemin tamamlanmasının ardından tünel betonarme imalatlarına başlandı.


Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Erdoğan Akaya Sokağı, Merkez Camisi ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak’a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi inşa edecek. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılması öngörülen altgeçidin genişliği de 6 metre olacak. Altgeçit için yaklaşık 32 metrelik tünel yapılacak.


Süreç nasıl gelişti?

Gelen talepler üzerine Şemikler sakinleri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir...