03 / 05 / 2024

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği alt geçit inşaatı bitirilerek trafiğe açıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, asfaltlama çalışması ve yol çizgileri tamamlanan "Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi", İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.

Deniz seviyesinin altında bin 500 fore kazığın çakıldığı zorlu inşaat sürecinde emeği geçen tüm bürokrat ve çalışanlara tek tek teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, alt geçidin İzmirlilere hayırlı olması dileğinde bulundu.


Denize kesintisiz ulaşım


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mithatpaşa Parkı önündeki 71 bin 500 metrekarelik alanı da büyük bir kent meydanına çevirecek. Böylece kentlilerin denize kesintisiz bir şekilde ulaşmasına olanak sağlanmış olacak. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından İzmir, kara tarafındaki tarihi dokuyu görünür kılan ve üzerinden tramvay geçen, çok özel bir meydan da kazanmış olacak. 116 milyon liraya mal olan karayolu altgeçidiyle birlikte çalışmaların tamamı 136 milyon TL'ye mal olacak. 


Geri Dön