15 / 05 / 2024

semt isimlerinin anlamları

semt isimlerinin anlamları

İstanbul'da semt isimlerini incelediğimizde derin tarih bilgilerine sahip oluyoruz. Her bir ismin kendine özel derin anlamlarının olduğu İstanbul'a Tarihin Başkenti diyebiliriz. İşte semt isimleri ve isimlerin anlamları!

Hatay Samandağ'a semt pazarı inşa ediliyor!

Hatay Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesinde yapımına başlanan semt pazarının temel inşaat çalışmalarının başladığı ve iki aylık bir süre içinde bitirileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.

Tokat Niksar Kapalı Otopark ve Semt Pazarı ihalesi 30 Haziran'da!

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Kapalı Otopark ve Semt Pazarı projemizde ise proje çalışmalarımız sona ermek üzere. İnşallah 30 Haziran tarihinde ihalemizi gerçekleştireceğiz." dedi.

Şanlıurfa'da 3 ilçeye semt pazarları yapıyor!

Şanlıurfa'da vizyonel projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir, Akçakale ve Ceylanpınar'da semt pazarları yapıyor.

Buca Yenigün Semt Evi'nin inşaatı başladı!

BUCA Belediyesi, Semt Evlerine bir yenisi daha eklemek için harekete geçti. Çamlıkule ve Evka -1 Semt Evleri'nden sonra Yenigün Mahallesi'nde kurulacak Yenigün Semt Evi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tarsus Turkuaz Semt Pazarı açılıyor!

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan ve bölgeye hitap eden olan Turkuaz Semt Pazarı'nın kapalı pazar olarak hizmet verdiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölge halkının isteği doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Antalya Muratpaşa'daki semt pazarının temeli atıldı!

MURATPAŞA Belediyesi tarafından Sedir Mahallesi'nde yapılacak ve içinde kreş bulunan kapalı semt pazarının temeli törenle atıldı.. Sedir Kapalı Semt Pazarı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek.

Yüreğir Kışla mahallesi DSİ TOKİ'ye semt pazarı yapılıyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan semt pazarının özellikle konutlarda ikamet eden memurlar için çok büyük bir kolaylık olacağını söyledi. Kışla Mahallesi DSİ TOKİ Konutları'na yapmayı planladığı semt pazarı çalışmaları hızlandı.

Karapürçek Semt Hizmet Binası hizmete açıldı!

Altındağ Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan Karapürçek Semt Hizmet Binası, çevre mahallelerde oturan Altındağlılara kolaylık getirdi. Yeni hizmet binası, zabıta karakolu, temizlik noktası ve vergi salonu olarak işlev görüyor.

Bursa DOSAB Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Semt Polikliniğinin açılışını yaptı. Müezzinoğlu, ülkenin her tarafında Aile Sağlığı Merkezi açtıklarını hatırlattı.

Kepez'de 4 mahalleye semt pazarı yapılacak!

KEPEZ Belediyesi, semt pazarlarını sokaklardan çıkararak sabit pazar yerleri oluşturuyor. Bu amaçla Sütçüler, Teomanpaşa, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için imar planı revizyonu hazırlandı.

Kocaeli Kullar Semt Meydanı için inşaat başlıyor!

Başiskele Belediyesi Kullar Mehmetağa Mahallesi Meydanı için çalışmalara başladı. Kentsel Dönüşüm kapsamında Semt Meydanı olarak planlanan ve kamulaştırma sonrasında bina yıkımlarının tamamlandığı alanda temel için hafriyat çalışmaları başladı.

Şanlıurfa Eyyübiye Organik Ürün Semt Pazarı'nın temeli atıldı!

Eyyübiye Belediyesi'nin girişimleri sonucu hayata geçirilecek olan Organik Ürün Semt Pazarı'nın ilk adımı atıldı. Mehmet Ekinci'nin işçi bareti taktığı ve maske ile kaynak yaptığı temel atma töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Tokat Niksar Kapalı Otopark ve Semt Pazarı ihaleye çıkacak!

Tokat Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Kapalı Otopark ve Semt Pazarı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özcan Niksar'ın geleceğine yön veren çalışmaların devamının geleceğini bildirdi.

semt isimlerinin anlamları Haberi

semt isimlerinin anlamları


Aksaray: Fatih’in sadrazamı İshak Paşa, İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aksaray’ı ele geçirdikten sonra orada yaşayan bölge insanlarını bugünkü Aksaray semtinin bulunduğu yere gönderir. Aksaraylılar da semte adlarını verirler.


Ahırkapı: Marmara Denizi’nin kıyısındaki yedi ahır kapısından biri olan bu semte, padişah atlarının bulunduğı has ahırın yanında yer aldığı için Ahırkapı ismi verildi.


Asiyan: Günümüzdeki ismini şair Tevfik Fikret’in, Farsça’da kuş yuvası anlamına gelen Aşiyan isimli evinden alıyor.


Bağlarbaşı: Semt, en ünlü bağ ve bahçelerin bir dönem burada yer almasından dolayı bu adla anılıyor.


Bebek: Semtin isminin nereden geldiği konusunda iki rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki, Fatih Sultan Mehmet’in bölgeyi koruması için gönderdiği bölükbaşınm Bebek lakap olması. Diğeri ise padişahın semtteki bahçesinde gezerken yılan görüp korkan şehzadesine bebek demesi ve bundan sonra bahçesinin bebek bahçesi olarak anılması.


Beşiktaş:...