27 / 09 / 2024

Sendikalar otelciliğe yöneldi

Sendikalar otelciliğe yöneldi

Sendikalar da otelciliğe girdi. Sürekli üye kaybeden işçi sendikaları, eğitim tesisi olarak başlayan bu alandaki faaliyetlerini yatırım ve işletmecilik boyutuna taşıyarak otelcilik yapıyor. İşte ayrıntılar...

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

En zengin yüzde 20’nin toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

Son dönemde yatırımcının gayrimenkulde yatırım tercihi arsadan yana oluyor. Peki, Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi? Konuyu Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, değerlendirdi...

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

Konuta erişimin zorlaşmasının ardından konut sahibi olmak isteyenler arsaya yöneldi. Arsa yatırımlarının son zamanlarda arttığı ve getirisinin yüksek olduğunu belirten arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Bugün 300 bin TL’ye bile arsa bulmak mümkün. Çanakkale’de bire beş kazandırdı" dedi.

Son Dakika! Ekmeğe yüzde 30 zam geldi: İşte ekmeğin yeni fiyatı

Ekmeğe yüzde 30 zam geldi. Peki ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte ekmeğe gelen zam sonrası yeni fiyatlandırma...

Elektriğe yüzde 20 zam geldi! 1 Ekim itibariyle geçerli olacak! İşte yeni zamlı tarife

Döviz kurlarında meydana gelen artış  akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken, enerjide de elektrik tarafında beklenen zam geldi. Elektriğe yüzde 20 zam geldi. 

Elektriğe yüzde 200 zam! Son dakika şoku: Fatura ödeyenlere yüklü zam kapıda! 

Son zamanlarda “Elektriğe zam gelecek” iddiaları sık sık gündem oluyor. Elektriğe yüzde 200 zam yapılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı! Bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi! Büyüme yüzde 4 olacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili detayları açıkladı. Buna göre, bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi. İşte o rakamlar...

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Halk ekmeğe yüzde 70 zam!

Manisa’da halka daha ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Yunusemre Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe yüzde 70 oranında zam geldi. Peki, Halk ekmeği fiyatı ne oldu? İşte detaylar...

Sendikalar otelciliğe yöneldi Haberi

Sendikalar otelciliğe yöneldi

Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin araştırmasına göre, otelciliğe giren sendika 8’e, bu sendikaların sahibi olduğu tesis sayısında 23’e ulaştı. Araştırmada otelciliğe giren ilk sendikanın Türk Metal olduğu, bu sendikanın 1’i KKTC Girne’de, 2’si Ankara’da, Didim ve Karadeniz Ereğli’de 1’er olmak üzere 5 oteli bulunduğu belirtiliyor.


Lastik-İş ve Türk Metal’den başka haber-İş, Yol-İş, Belediye-İş, Kristal-İş, Çimse-İş, Tes-İş ve Tarım-İş sendikaların da otelleri bulunuyor.


Yeni inşaatlar yolda


Sendikalar sahibi oldukları otellerin bir bölümünü üyelerin yararlanması amaçlı eğitim tesisi olarak gösterirken, bir tesisi kiraya vererek ya da doğrudan işleterek otelcilik de yapıyorlar.

Diğer yandan sendikaların otelcilik alanında işletmecilik de yaptığı ortaya çıktı. Otelcilik alanına ilk giren Türk Metal Sendikası, bu tesisleri işletmek üzere ayrı bir şirket kurdu. Bünyesinde 4 otel bulunan Türk Metal Sendikası, yeni otelini Ankara...