13 / 05 / 2024

Şentepe teleferik çalışmaları

Şentepe teleferik çalışmaları

Türkiye'nin toplu taşıma amaçlı ilk teleferiğinin ikinci etap çalışması 2015'in ilk aylarında tamamlanacak. Özellikle kış aylarında vatandaşların ulaşım konusunda zorluk çektiği Yenimahalle'ye bağlı Şentepe'de yapımı 6 ayda tamamlandı.

Hatay teleferik projesinde çalışmalar hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, teleferik projesindeki çalışmaları hızlandırdı.

Hatay Teleferik Projesi'nde çalışmalar hızlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi teleferik projesindeki çalışmaları hızlandırıyor.

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı bakıma giriyor!

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nda, 10 Aralık Cumartesi ve 11 Aralık Pazar günleri gerçekleştirilecek bakım çalışmaları nedeniyle, hizmet verilemeyecek.

Ordu teleferik hattında bakım çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen ve Ordu’nun simgelerinden biri olan teleferiğin “22 Bin 500 İşletim Saat Bakımı” kapsamında ikinci etap bakım çalışmalarına başlandı.

Manisa Teleferik projesinde çalışmalar hızlandı!

Manisa’da Uncubozköy’den başlayıp Spil’in zirvesinde bitecek, 40 yıldır beklenen teleferik tesisinin yapımına ilişkin proje çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildiği bildirildi.

Ödemiş Teleferik Projesi için etüt çalışmalarına başlandı!

1950’li yıllardan bu yana gündemde olan teleferik projesi son günlerde hız kazandı. Ödemiş Belediyesi projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, bağlantı kurulan teleferik kurumu yapan firmalarla etüt çalışmaları yapılıyor.

Erdek-Avşa Adası Teleferik Projesi'nin çalışmaları sürüyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek-Avşa Adası Teleferik Projesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Uğur, ilçeye büyük yatırımlar kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bursa Dişli Tren Projesi çalışmaları devam ediyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni teleferik hattından sonra vatandaşların Uludağ'a çıkışlarım kolaylaştırmak için Dişli Tren Projesi ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. hat devreye giriyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın, 1. etap hat ile Mekanik Entegrasyon çalışmaları tamamlandı. 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin test sürüşleri yapılıyor...

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kabinler takılıyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabında yolcu kabinlerinin takılmasına başlandı. 58 adet yolcu kabininin halatlara takılması çalışmaları nedeniyle teleferik hattında, 1 Mart Pazar gününe kadar yolcu taşımacılığı yapılamayacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında entegrasyon çalışması!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabının entegrasyonu yapılacak. 2. Etap kabinlerinin halatlara takılması nedeniyle teleferik hattı, bugünden (26 Şubat Perşembe) itibaren 1 Mart Pazar gününe kadar hizmet veremeyecek.

Şentepe teleferik çalışmaları Haberi

Şentepe teleferik çalışmaları

Türkiye'nin toplu taşıma amaçlı ilk teleferiğinin ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Yenimahalle Metro İstasyonu'ndan Antenler Bölgesi'ne kadar olan bin 400 metrelik ilk etabın ardından tüm hızıyla devam eden bin 800 metrelik ikinci etap çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yenimahalle metro istasyonundan Antenler Bölgesi'ne kadar olan bin 400 metre uzunluğundaki 3 istasyonlu ilk etabın açılması ile birlikte bin 800 metrelik ikinci etap çalışmalarına başlandı. Yaklaşık yüzde 70'lik bölümün tamamlandığı ikinci etabın 2015 yılının ilk aylarında açılması hedefleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 51 milyon 600 bin TL harcanarak yapılan teleferiğin ilk etabında 48 kabin çalışırken ikinci etabında tamamlanması ile birlikte bu sayı 106'ya çıkacak.


Sabah...