05 / 05 / 2024

Sera üretimi

Sera üretimi

Avrupa'da devam eden enerji krizi büyük sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Tarımdaki verimliliğiyle bilinen Hollanda'da seraları enerji krizi vurdu. Firmaların yüzde 8'i iflasın eşiğine geldi.

Türkşeker hazine arazilerinde de sera üretimi yapacak!

Türkşeker, gıda fiyatlarını dengelemek, istihdamı artırmak ve ithal ürünlerin ülkemizde yetiştirilmesini sağlamak için hububat ve gıda sektöründe başlattığı sözleşmeli tarım modelini seracılık sektöründe de hayata geçirmek amacıyla harekete geçti. 

Avro Bölgesi’nde inşaat üretimi Nisan ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,2, geçen yılın nisan ayına kıyasla da yüzde 0,4 azaldı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 7,2 arttı!

Türkiye İMSAD Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre inşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 7,2 arttı. İnşaat malzemesi sanayi üretimi mart ayında da artmaya devam etti.

Meditarım Tarım Ürünleri Hay.Ve Gıda Mad.Üretimi Restaurant İşl. İnş.Taah.İth.İhr.San.Ve Tic.A.Ş. kuruldu!

Meditarım Tarım Ürünleri Hay.Ve Gıda Mad.Üretimi Restaurant İşl. İnş.Taah.İth.İhr.San.Ve Tic.A.Ş. kuruldu.

Almanya'da Nisan ayında inşaat üretimi yüzde 1,7 geriledi!

Almanya'da sanayi üretimi Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Enerji üretimi yüzde 1,1 arttı ve inşaat üretimi ise yüzde 1,7 geriledi.

Avrupa'da inşaat üretimi Mart'ta yüzde 0,9 geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 1,4 geriledi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 3,2 geriledi!

Almanya’da Mart'ta enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin de yüzde 1,2 geriledi. Ülkede, bu dönemde inşaat üretimi yüzde 3,2 geriledi.

Kısıkköy Mobilya Şehri'nde kişiye özel mobilya üretimi yapılıyor!

İzmir’de mobilya denilince akla gelen Kısıkköy Mobilya Şehri, evlenecek çiftlerin akınına uğruyor. Her gelir grubuna uygun seçeneklerin bulunduğu Kısıkköy’de, özel mobilya üretimi de yapılıyor

Sera Mobilya İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sera Mobilya İnşaat Yapı Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdi Kurt tarafından 500 bin TL sermaye ile 18 Nisan'da Silivri, Kavaklı Mahallesi'nde kuruldu.

Ankara Biyogaz Üretimi Ve Kojenerasyon Tesisi ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi'nde yer alan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşletme Ve Kojenerasyon Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Almanya'da inşaat üretimi Ocak'ta yüzde 7 yükseldi!

Almanya'da sanayi üretimi yılın ilk ayında beklentilerin oldukça üzerine çıkarak aylık ve yıllık bazda yüzde 3,3 arttı. Almanya'da, ocak ayında enerji üretimi yüzde 0,1, inşaat üretimi de yüzde 7 yükseldi.

Almanya'da Aralık ayında inşaat üretimi yüzde 0,2 geriledi!

Almanya'da sanayi üretimi Aralık 2015'te aylık bazda yüzde 1,2, yıllık bazda 2,2 azaldı. Almanya'da, aralık ayında enerji üretimi yüzde 3, inşaat üretimi de yüzde 0,2 geriledi.

Haktim Enerji Elektrik Üretimi İnşaat Mühendislik ve Proje Dan. San.Tic.İth.İhr.Limited Şirketi kuruldu!

Haktim Enerji Elektrik Üretimi İnşaat Mühendislik ve Proje Dan. San.Tic.İth.İhr.Limited Şirketi, Olga Balık, Özgür Temur, Özkemal Temur ortaklığıyla 1 milyon 500bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Bakırköy'de kuruldu.

Sera üretimi Haberi

Sera üretimi

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra iyice etkisini artıran enerji krizi, özellikle Avrupa ülkelerini derinden etkilemeye devam ediyor. 
Hollanda seracılık sektör kuruluşu Glastuinbouw Nederland, üyeleriyle yaptığı son anketin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Seracılıkla uğraşan şirketlerin yaklaşık üçte birinin yüksek gaz ve elektrik fiyatları nedeniyle likidite sorunu yaşadığı kaydedilen açıklamada, "Enerji krizinin Hollanda seracılığı için felaket sonuçları oldu. İşletmelerin yüzde 8'inin bu yıl iflas başvurusunda bulunması bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.
 

Açıklamada, sektördeki şirketlerin dörtte birinin istihdam kaybı tahmininde bulunduğu ve firmaların yüzde 75'inin likidite sorunları nedeniyle ürün yetiştirme stratejilerini değiştirdiği vurgulandı.

Enerji krizi nedeniyle piyasada daha az Hollanda sebzesi, meyvesi, çiçeği ve bitkisinin bulunacağına işaret edilen açıklamada, yakın zamanda ürün yelpazesinin daha da daralacağı belirtildi.
Açıklamada, sera ve bahçecilik şirketlerinin enerji dönüşümü için yeterli...