09 / 05 / 2024

Serbest Atış/ Absürd Fikirlere Çağrı

Serbest Atış/ Absürd Fikirlere Çağrı

Mimarlık dergisi XXI'nin tepki amaçlı düzenlediği Serbest Atış/Absürd Fikirlere Çağrı: Alternatif Çamlıca Camii Yarışması'na pek çok absürd proje başvurdu

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.

Yeni adım atıldı: Petrolün varil fiyatı sert düştü! 8 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

Petrolün varil fiyatında 8 Nisan günü sert düşüş görülüyor. Petrolün agrasif yükselişine engel olmak için yeni bir adım atıldı. Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) acil rezervlerden 120 milyon varil petrol açacağı yönündeki açıklamaları petrolün varilini düşürdü. İşte 8 Nisan 2022 petrolün varil fi

Scarlett Johansson satışa çıkardığı dairesinin fiyatını düşürdü!

Scarlett Johansson, 2008 senesinde New York’un Manhattan bölgesinde satın aldığı dairesini satışa sundu. Johansson, satışa çıkardığı çatı katı dairesinin fiyatını düşürdü.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi için üçüncü ve dördüncü etapların imzaları atıldı.

Mehmet Topuz'u dolandırdığı iddia edilen 2 kişi serbest bırakıldı!

İstanbul'da yer alan konutunu satmak için vekalet aldıkları eski futbolcu Mehmet Topuz'u 2 milyon 350 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

İran'da dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarak yeni bir rekor kırdı!

İran'da serbest piyasada dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarken avro da 35 bin 200 tümenin üstünde işlem görerek yeni tarihi rekor kırdı.

Prof. Naci Görür'den Yalova depremi yorumu: Adalar fayı çatırdıyor!

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür Yalova açıklarında meydana gelen 3.9'luk depremi yorumladı: Adalar Fayı çatırdıyor demektir.

Müteahhitler sürdürülebilir yeşil çatı sistemlerine yöneliyor!

Nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme ile birlikte çevre kirliliği de hızla artıyor ve kentsel sürdürülebilirlik kavramı da önem kazanıyor. Mimar Esra Kestirengöz, tüm dünyada doğa dostu bir tasarım trendinin hakim olacağını belirtti...

Bina yüksekliklerinde serbest atışa son!

İmar Kanunu değişikliklerinin de içinde olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki bu değişiklikler neler getirdi?

Serbest Atış/ Absürd Fikirlere Çağrı Haberi

Serbest Atış/ Absürd Fikirlere Çağrı

Prestijli mimarlık dergisi XXI, ödül miktarından (birinciye 300 bin lira) amacına (Osmanlı-Türk mimarisine uygun, İstanbul ’un sembollerinden birine dönüşecek), proje teslim tarihine (yarışma ilanı tarihinden sadece 40 gün sonra) tartışmalara neden olan Çamlıca Camii Yarışması’na tepki olarak absürd bir yarışma düzenledi. 



XXI’in Facebook (http://www.facebook.com/xxidergisi) sayfası üzerinden düzenlenen yarışmaya...