05 / 05 / 2024

Serbest Mimar Dergisi

Serbest Mimar Dergisi

3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Dergi, Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yayınlanıyor.

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Serbest Mimar Dergisi'nin 25. sayısı çıktı!

3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Dergi, Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yayınlanıyor.

Mimar Turgut Cansever anıldı!

Mimar Turgut Cansever, Uluslararası Gençlik Derneğince (UGED) düzenlenen etkinlikle İstanbul'da anıldı. Etkinliğe mimar Mehmet Osmanoğlu ile Arka Kapak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Emre Tozal konuşmacı olarak katıldı.

Beliz Sarıyer evinin kapılarını Şamdan Dergisi'ne açtı!

Tasarımcı Derin Sarıyer'in eşi, iç mimar Beliz Sarıyer ailesine ait Bodrum-Yalıkavak'taki evinin kapılarını Şamdan Dergisi'ne açtı. Beliz Sarıyer ''Annem İge Köprülü'ye ait olan bu evi yaz-kış kullanıyoruz'' dedi.

Zeynep Tosun Gölköy'deki evinin kapısını Hello Decor Dergisi'ne açtı!

Modacı Zeynep Tosun annesi Gülseli Çoşkuner ile yazılarını geçirdiği Bodrum Gölköy'deki evlerinin kapısını Hello Decor Dergisi'ne açtı. 3 katlı villanın tadilatını Zeynep Tosun'un babası, mimar Çetin Tosun yapmış.

Özlem Serbest kimdir?

Mimar Özlem Serbest kimdir? Özlem Serbest, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Özlem Serbest, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Özlem Serbest...

Hakan Demirel Altın Genç Mimar ödülü kazandı!

Mimarlık dergisi Architecture + Design tarafından, uluslararası vitrifiye markası CERA'nın katkılarıyla Güney-Doğu Asya ülkelerinde düzenlenen, 11. Architecture+Design & CERA Ödülleri'nde Hakan Demirel, Altın Genç Mimar ödülü aldı...

TMMOB Orman Mühendisleri Odası, serbest meslek mensupluğu sınavı yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası'nın serbest meslek mensupluğu sınav duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB Orman Mühendisleri Odası'nın sınav duyurusu...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri odası serbest müşavirlik mühendislik hizmetleri, büro tescil ve mesleki denetim yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 12 Nisan 2014'te yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamındaki es

Fehmi Murat Sönmez kimdir?

Serbest mimar olarak çalışan ve aynı zamanda 23. Dönem Eskişehir CHP Milletvekili olan Fehmi Murat Sönmez kimdir? İşte Fehmi Murat Sönmez 'in biyografisi bu haberde...

Serbest Mimar Dergisi Haberi

Serbest Mimar Dergisi

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) tarafından 3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Bu sayıda da yine farklı bir içerik ile sizlerle yeniden buluşuyoruz.


Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor.


Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız.


“Dosya”da Ocak ayında düzenlenen törenle sahiplerini bulduğu TSMD 12. Mimarlık Ödülleri oluşturuyor. Dosya kapsamında Büyük Ödül sahipleri Şaziment Arolat ve Neşet Arolat ile Aslı Özbay’ın yaptığı röportaj yer alıyor.


“YENİ” bölümünde son dönemde inşa edilen, Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Küçükyalı Ofis Park, Regnum Sky Tower, Çankaya Üniversitesi Yeni Kampüsü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi...