24 / 12 / 2024

şerefiye bedel tespiti nasıl yapılır

şerefiye bedel tespiti nasıl yapılır

Şerefiye bedeli, anagayrimenkul aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl yapılır?

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti!

Kamulaştırma Kanunu gereğince kimi taşınmaz mallar, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılabiliyor. Peki, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti nasıl yapılır? İşte 2942 sayılı Kanun esasları..

Gayrimenkulde risk tespiti yüzde 673 arttı!

2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapılırken, 2014 yılının aynı döneminde 26 bin 137 binada 82 bin 238 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında risk tespiti yüzde 673 arttı!

Geçen yıla oranla risk tespiti yüzde 673 oranında arttı. 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binanın risk tespiti yapılırken, bu yılın ilk 7 ayında risk tespiti yapılan bina sayısı 26 Bin 137’e ulaştı...

Riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki bu noktada riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu? Tüm yapılar için çürük raporu alınması gerekiyor mu?

Riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor. Bu kapsamda kuruluşlarda calısacak personelin yeterlilik şartları yeniden düzenlenirken, sahte rapor veren kurulusun ruhsatı da iptal edilecek.

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki risk tespiti yaptırılacak bina maksimum kaç katlı olmalıdır?Risk tespiti yaptırılacak bina için kat sınırı var mıdır?

Gürsel Öngören: Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Öngören'Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi' dedi.

Tapu malikinin tespiti davası!

Tapu belgesinde yapılan yanlışlar, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Tapu malikinin tespiti davası için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesine başvurulması gerekiyor...

şerefiye bedel tespiti nasıl yapılır Haberi

şerefiye bedel tespiti nasıl yapılır

Şerefiye bedelinin tespiti!

Aynı anagayrimenkul üzerinde yer alan taşınmazların fiyatları birbirinden farklı olabiliyor. Bu farklılığın sebeplerinden birisi de ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor.


Şerefiye bedelini birden fazla aynı tarz dairelerin yer aldığı binalarda manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı, daire metrekaresi gibi özelliklerin farkından dolayı meydana gelen daire fiyat farkı olarak tanımlamak mümkün oluyor. 


Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi verilerin belirlenip toplanması gerekiyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl olur?


Şerefiye bedelinin tespit edilmesi..

- Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için  konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi...