06 / 05 / 2024

Şerefiye bedeli ödemeleri

Şerefiye bedeli ödemeleri

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şehir hastanelerinin kira bedeli ödemeleri mecliste!

Hizmete giren şehir hastanelerinin bugüne kadar olan kira ve hizmet bedeli ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

İmar Barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan imar barışı düzenlemesi başvuruları ve yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri için son tarih belirlendi.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

İmar barışında fiyat hesaplama!

İmar barışında yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, bu bedel için ne kadar ödeme yapılır? İşte imar barışında fiyat hesaplama kuralı..

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

TOKİ Hatay Reyhanlı kura başvuru bedeli!

Ödemeleri 240 ay vade şeklinde yapılabilen Hatay Reyhanlı TOKİ Evleri başvuruları T.C Ziraat Bankası A.Ş. tarafından kabul edilecek. Peki TOKİ Hatay Reyhanlı kura başvuru bedeli ne kadar?

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ Evleri ödemeleri!

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ Evleri ödemeleri 290 TL'lik aylık taksitlerle yapılabiliyor. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen projede 240 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Konya Meram emekli taksit ödemeleri!

TOKİ Konya Meram'da yer alan 2+1 daireler satışa çıkıyor. Projede 500 TL tutarında başvuru bedeli alınıyor. Peki TOKİ Konya Meram emekli taksit ödemeleri nasıl yapılıyor?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuru bedeli iade ödemeleri!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuru bedeli iade ödemeleri 12 Aralık itibariyle yapılabilecek. Daire fiyatları 112 bin 327 TL'den başlangıç gösteren projede 144 aya varan vade uygulanıyor.

Avcılar Ispartakule Evleri ödemeleri!

Kuralarının 12 Temmuz 2015 tarihinde çekileceği projede başvuru bedeli alt gelir grubu için 1.000 TL olarak belirlendi. Avcılar Ispartakule Evleri ödemeleri kapsamında 240 aya kadar vadelendiriliyor.

Emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu emlak alım satım işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar?

Şerefiye bedeli ödemeleri Haberi

Şerefiye bedeli ödemeleri

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli,  dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Şerefiye bedeli tespit edilirken sistem sayım programı kullanılıyor.Sistem Sayım programına girilmesi gereken veriler arasında; toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı; Parsellerin kaydı; Bloklara ait Bilgi Kaydı; Blokta bulunan yönlere ait veri kaydı bulunuyor. Daire fiyatlarına eklenen bu ücretin, daire sahibine ödenmesi gerekiyor. Yani, gayrimenkulü satın alacak kişinin, gayrimenkul sahibine bu ücreti ödemesi gerekli oluyor.


Kooperatiflerdeki Şerefiyelerin hesaplanmasında dairenin, kat yüksekliği, yönü, güneş alması, gürültü, yola merkeze uzaklığı, manzara noktaları vb.belirleyiciler bölgenin özelliklerinin getirdiği önem sırasına göre belirlenen yüzdelerle (bu yüzdeler değişebilir) bir puanlama yapılarak yapı maliyetindeki oran bulunuyor. 


Bu yüzdeler ve...