18 / 05 / 2024

Şerefiye bedeline itiraz edilir mi

Şerefiye bedeline itiraz edilir mi

Şerefiye bedeli, daireler arasındaki fiyat farkına neden olan bedel olarak karşımıza çıkıyor. İnşaatın yapım aşamasında kooperatifin ihtiyaçlarına göre farklı tip konutlar yaptırabiliyorlar. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilir mi?

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Kamulaştırma bedeline itiraz da söz konusu olabiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Anayasa Mahkemesi, Fikirtepe'de acele kamulaştırmayı bitirdi mi?

Anayasa Mahkemesi'nin "Kamulaştırmaya veya bedeline itiraz davası açılamaz" hükmünü iptal etmesi, acele kamulaştırmanın başladığı Fikirtepe'de kafaları karıştırdı... Fikirtepe'de acele kamulaştırma da iptal mi? İşte FİDEM Başkanı'nın iptal yorumu...

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği!

Kamulaştırma kanunu gereğince tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..

Şerefiye bedeline itiraz edilir mi Haberi

Şerefiye bedeline itiraz edilir mi

Şerefiye bedeline itiraz!


İnşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması ile daha iyi yerlerdeki alanlarla diğerlerinin arasında hak geçmemesi için kanunda şerefiye diye bir usul yer alıyor. 


Şerefiye bedeli manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığının farklı olmasından kaynaklanan bir ücret olarak ifade ediliyor. Dairenin satışı için alınan bu şerefiye bedeli, inşaatın yapımında ki ortaklardan da talep ediliyor. 


Aynı ana gayrimenkulde bulunan; aynı tip dairelerin bedelleri de aynı olmuyor. Cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.  


İnşaat yapım aşamasında kooperatiflerden de talep edilen şerefiye bedeli, Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve oradaki değerlendirmelere uygun şekilde ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti fazla olur ise bu duruma itiraz edilebilir...