03 / 05 / 2024

şerefiye bedelinin hesaplaması

şerefiye bedelinin hesaplaması

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede 425 adet konut satışta.

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları normal 2+1'ler için kura çekilişi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede sözleşme dönemi 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli daireler ile 3+1'lerin kura açıklandı.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekilişi normal 2+1 daireler için bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için açıklandı. Aksaklık yüzünden normal 2+1 dairelerin kura çekilişi bugüne ertelenmişti.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede normal 2+1 dairelerin kura çekilişi aksaklıktan dolayı ertelenmişti. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016 sona kalan 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projede sözleşme imzalama dönemi devam ediyor.

Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kura sonuçlarının açıklandığı projede standart 2+1 dairelerin kura çekilişi ertelendi. Peki Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede sözleşme imzalama tarihi 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları normal 2+1'ler için yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası çekildi.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede daire tipleri 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildi.

TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi sonuçları 2016!

TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi sonuçları 2016 yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Sözleşme döneminin 14 Haziran 2016 tarihine devam ettiği projede toplamda 425 adet konut satışta.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları yarın saat 12:30’da yapılacak. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede sözleşme dönemi devam ediyor.

şerefiye bedelinin hesaplaması Haberi

şerefiye bedelinin hesaplaması

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Aynı anagayrimenkul içerisinde yer alıp da daire fiyatlarının farklı olmasının sabeplerinden bir tanesi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 


Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep edilebildiği gibi yapı kooperatiflerinden de talep edilebiliyor. Yani şerefiye bedelini hem anagayrimenkulün yapım aşamasında ortakların ödemesi, hemde yapımı bitmiş olan dairelerin satışında, daireyi satın alacak kişinin ödemesi gerekiyor. 


Bir dairenin şerefiye bedeli hesaplanırken manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler önem teşkil eden faktörler olarak karşımıza çıkıyor.


İnşaat projesinin yapımı esnasında kooperatiflerden de talep edilen şerefiye bedeli, Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve oradaki değerlendirmelere uygun şekilde ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti fazla olursa bu duruma itiraz edilebilir mi?


Kooperatif;...