27 / 07 / 2024

şerefiye bedelinin hesaplanması

şerefiye bedelinin hesaplanması

Şerefiye terimi, aynı çatı altında bulunan fakat farklı özelliklere sahip olmalarından dolayı meydana gelen daire fiyat farkını ifade ediyor. Şerefiyenin hesaplanmasında, sistem sayım programı kullanılıyor...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi!

Peşinatların 11 bin 515 liradan başladığı projede 248 adet konut satışta. İşte TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuru işlemleri!

Toplamda 248 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 115 bin 155 liradan başlıyor. İşte TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuru işlemleri...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi 2016 başvuruları!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut için başvuru dönemi başlayacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi konut teslimi yarın yapılacak!

425 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesindeki daireler için teslim dönemi yarın başlayacak.

TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri!

Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi. TOKİ Van Şerefiye sözleşme tarihleri 23 Haziran - 14 Temmuz 2016 günleri arasında yapılacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi!

TOKİ Van Merkez Şerefiye sözleşme dönemi asil hak sahipleri için yarın başlıyor. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildiği projede normal 2+1'ler için kurası dün yapıldı.

Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları!

Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları bugün saat 12:30’da açıklandı. Sözleşme sürecinin 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ettiği projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu bugün saat 12:30’dan itibaren açıklandı. Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede sözleşmeler 14 Haziran 2016 gününe kadar imzalanacak.

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları açıklandı. Normal 2+1 dairelerin kura çekiminin bugüne ertelendiği TOKİ Van Şerefiye projesinde toplam 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi sonuçları tam listesi bugün yapılan kura çekilişiyle açıklandı. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede sözleşme imzalama dönemi başladı.

TOKİ Van Şerefiye 2+1 kura sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye 2+1 kura sonuçları açıklandı. Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede kura çekilişi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklandı.

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016!

Van Şerefiye TOKİ kura sonuçları 2016 bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Şehit yakını ve engelli 2+1 ile 3+1'lerin kura çekilişinin yapıldığı projede sözleşme süreci 14 Haziran'a kadar devam ediyor.

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları!

2016 TOKİ Van Şerefiye kura sonuçları 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Projede sözleşmeler Türkiye Halk Bankası A.Ş Van Merkez Şubesin'de imzalanacak.

şerefiye bedelinin hesaplanması Haberi

şerefiye bedelinin hesaplanması

Şerefiyenin hesaplanması!

Şerefiye; aynı çatı altında bulunan ancak farklı özelliklere sahip olmalarından dolayı meydana gelen fiyat farklılığına deniyor. Şerefiyenin hesaplanması için bazı noktalar kıstas olarak alınıyor.


Örneğin, manzaraya bakan bir daire ile manzaraya bakmayan dairenin bedeli aynı olmuyor. Buradaki fiyat farkını şerefiye belirliyor. Şerefiyenin hesaplanması nda baz alınan kriterler aşağıda yer alıyor:


- Dairenin manzarası

- Dairenin cephesi, 

- Dairenin yönü,

- Dairenin kat durumu

- Dairenin bahçe durumu

- Dairenin gün ışığı

- Dairenin açıklığı

- Dairenin kar irtifası


Şerefiye farkının hesaplanması bir diğer deyişle şerefiye bedelinin hesaplamaları; Sistem sayim programı ile yapılıyor. Programa gerekli verilerin doğru ve net bir şekilde girilmesi ile şerefiye payı ortaya çıkıyor.


Hesaba katılacak diğer gerekli veriler şu şekilde sıralanıyor:

- Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Parsellerin kaydı

- Bloklara ait Bilgi Kaydı

- Blokta bulunan...