27 / 04 / 2024

şerefiye değeri

şerefiye değeri

Şerefiye bedeli, aynı çatı altında yer alan konutların bedellerinin farklı olması durumunda devreye giriyor. Şerefiye bazı özelliklere dayanarak hesaplanıyor. İşte şerefiyenin özellikleri ve şerefiye hesabı...

Şerefiyeli daire ne demek?

Bir çatı altında bulunan dairelerin hepsi aynı olsa bile daire bedelleri aynı olmuyor. Bu bedel farklılıklarını şerefiye belirliyor. Buna göre şerefiyeli daire bedel ne demek, işte yanıtı...

Şerefiye hesaplama!

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Şerefiye parası nedir?

Bilindiği üzere, daire fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye değeri önemli bir role sahip oluyor. Buna göre şerefiye parası nedir? Şerefiye parası hesabı nasıl yapılır, gibi sorularınızın yanıtı...

Şerefiye değeri nasıl hesaplanır?

Bir yapıda aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının belirlenmesi için kullanılan kıstaslar arasında şerefiye değeri de bulunuyor. Peki şerefiye değeri nasıl hesaplanır, sorunuzun yanıtı ve ayrıntıları...

Şerefiye değeri nedir?

Daire bedellerinin belirlenmesindeki faktörlerden biri de şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye değeri nedir? Şerefiye değeri nasıl hesaplanır? İşte sorularınızın yanıtı ve ayrıntıları...

Gelibolu'daki arsaların değeri 2 yılda 2 kattan fazla arttı!

Gelibolu Yarımadası’nda bazı köylerdeki arsaların değeri ulaşım projeleri ile 2 yılda 2 kattan fazla arttı. 

Gayrimenkul değeri mi? Gayrimenkul fiyatı mı?

Bir gayrimenkulün kısa zamanda satılabilmesi için, piyasa değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın düşük olması gerekiyor. Yüzde 30'lara kadar çıkan bu farkın makul düzeye inmesinin yollarından biri, gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkul danışmanlarıyla veya değerleme uzmanlarıyla çalışması.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 26.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, gün sonu itibarıyla yaklaşık 859 milyar lira olarak açıklandı. 

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 24.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

Kilis Belediyesi'nden arsa birim değeri toplantısı!

Kilis Belediyesi arsa birim değeri toplantısı Kilis Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Eryılmaz başkanlığında gerçekleşti.

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

İstanbul’un arsa değeri 2 trilyon dolar!

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 2 trilyon dolar.

Burdur hastane arazisinin gerçek değeri verilmeli!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısında "Hastane yeri" tartışmasına son noktayı koydu. "Arazininin gerçek değeri verilmediği sürece kabul etmeyiz" diyen Belediye Başkanı Ercengiz, bir kez daha Şeker Fabrikasını işaret etti.

Marmara Kule, Kartal'ın yükselen değeri olacak!

Yasin Işık İnşaat ve Gayrimenkul, yatırımlarına İstanbul'da devam ediyor. Gizer Grup Şirketleri ile ortak olarak Marmara Kule projesine başlayan firma, 2 yıllık süreçte 30'a yatan projeyle 6 milyar dolar yatırım alacak bölgenin yükselen değeri olmayı hedefliyor.

Emlak değeri ile aidat ilişkisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Emlak değeri ile aidat ilişkisi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

şerefiye değeri Haberi

şerefiye değeri

Şerefiyenin özellikleri!

Aynı site içinde yer alan ya da aynı çatı altında bulunan dairelerin bedelini şerefiye payı farklı kılıyor. Şerefiyenin özellikleri hususuna geçmeden önce "Şerefiye nedir?" sorusuna açıklık getirelim.


Şerefiyenin tanımı: Şerefiye değeri, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasına neden olan değere deniyor.


Şerefiye bedeli, gerekli verilerin sistem sayim programına girilmesi sonucunda bulunuyor. Şerefiyenin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Şerefiye payı, aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyat farkına neden olan değerdir.

Şerefiye peyı, sistem sayim programı ile hesaplanır.

Şerefiye bedelinde konutun aşağıda sıralanan özellikleri baz alınır:


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam parsel adedi

-...