01 / 05 / 2024

şerefiye raporunu kim hazırlar Şerefiye raporu

şerefiye raporunu kim hazırlar Şerefiye raporu

Anagayrimenkulün aynı olması fakat daire fiyatlarının farklı olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli daire özelliklerinden kaynaklanarak değişiklik gösteriyor. Peki, şerefiye raporu nedir?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

Emlak Konut Kazlıçeşme Mahallesi değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO Zeytinburnu'nda bulunan Kazlıçeşme Mahallesi 'ndeki 2 adet parselin değerleme raporunu açıkladı...

Emlak Konut GYO My town Ispartakule değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Mytown Ispartakule değerleme raporunu yayınladı...

Emlak Konut GYO Metropol İstanbul değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Ataşehir'de yer alan Metropol İstanbul projesinin değerleme raporunu yayınladı...

Emlak Konut Evora İstanbul Tuzla değerleme raporunu açıkladı!

Emlak Konut GYO A.Ş, Tuzla'da yükselen Evora İstanbul projesinin değerleme raporunu açıkladı...

Emlak Konut GYO Soyak Evostar 2013 değerleme raporunu açıkladı!

Emlak Konut GYO, Halkalı'da yükselen Soyak Evostar 2013 yıl içi değerleme raporunu açıkladı...

Emlak Konut GYO Kuasar İstanbul değerleme raporunu açıkladı!

Emlak Konut GYO A.Ş, İstanbul Şişli'de yer alan Kuasar İstanbul projesinin değerleme raporunu açıkladı...

şerefiye raporunu kim hazırlar Şerefiye raporu Haberi

şerefiye raporunu kim hazırlar Şerefiye raporu

Şerefiye raporu nedir?

Dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep ediliyor. 


Şerefiye bedelinin farklı olmasına sebep olan faktörler arasında; manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye bedeli ''Sistem Sayım''  programı kullanılarak hesaplanıyor. Sistem Sayım programı taşınmaz ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi ile hesap ediliyor. Yapılan hesaplama sonucunda şerefiye bedeli tespit edilmiş oluyor. Bütün bu hesaplamalar ve daire özellikleri Teknik heyet tarafından bir raporda topalanıyor. Peki, şerefiye raporu nedir?


Şerefiye raporu..

Şerefiye raporu taşınmazın bütün özelliklerinin tespiti sonucunda hazırlanan bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye raporunda, arsa özellikleri, binalar, kabuller, değerlendirme kriterleri ve hesaplama şekli, hesaplamalar puanlamalar ve fiyatlandırma...