17 / 05 / 2024

Seri ilan sitelerinde neye göre ilan verilir

Seri ilan sitelerinde neye göre ilan verilir

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe fiyat istikrarsızlığını ve spekülatif atakların oluşmasını engelleyecek olan ‘değerleme raporu’ yayınlanmalı önerisi geldi.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Konut alıp satacaklar dikkat! İlan sitelerinde sistem değişiyor!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olacak?

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Fırsatçılar şimdi de gözünü TOGG'a dikti! Fahiş fiyatla TOGG satanlara inceleme başlatıldı!

Ticaret Bakanlığı, TOGG ile ilgili satış ilanlarını incelemeye aldı. Ticaret Bakanlığı, TOGG araçlarını ilan sitelerinde sıfır fiyatından daha yüksek fiyatlara satanlara müdahale edileceğini açıkladı.

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bayi tarafında artık sıkıntıların ortadan kalktığı görülüyor. Ancak ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız dikkat etsin” dedi.

300 bin TL cezayla ikinci el araç satışında fırsatçılara darbe!

Ticaret Bakanlığı, son açıklamasında ilan sitelerinde araç fiyatlarının yanıltıcı şekilde sunulduğunu ve güncellendiğini tespit ettiğini duyurdu.

Fırsatçılar o ilde konut fiyatlarını uçurdu! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın açıklanmasından sonra fırsatçılar da düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon lira arttı.

Ev alacaklar dikkat! Seri ilan sitelerindeki fiyatlara aldanmayın!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe fiyat istikrarsızlığını ve spekülatif atakların oluşmasını engelleyecek olan ‘değerleme raporu’ yayınlanmalı önerisi geldi.

Yüz yüze eğitim gayrimenkul sektörünü canlandıracak! 

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet Temmuz 2021 emlak verilerini yayınladı. 

Emlak ilanlarında fotoğraf kalitesi hayati önem taşıyor!

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet yaptığı özel araştırmada fotoğraf kalitesinin ev arayan vatandaşlarının yüzde 85'i için önemli olduğu sonucuna ulaştı. 

En çok konut aranan iller hangileri oldu?

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet, 400 bini bulan satılık ve kiralık gayrimenkul ilanından meydana gelen bir veri tabanındaki hareketler kapsamında hazırladığı Mayıs 2021 emlak verilerini açıkladı.

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak devam ettiği pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağından bahseden Ekonomist Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

Seri ilan sitelerinde neye göre ilan verilir Haberi

Seri ilan sitelerinde neye göre ilan verilir

Seri ilan sitelerinde ilanlara herkesin dilediği fiyatı girmesinin gayrimenkul sektöründeki kaosun sebeplerinden biri olduğunu iddia eden gayrimenkul ekonomisi alanında faaliyet gösteren Gayrimenkul PR ‘bu kontrolsüz alanın, yönetmelikler nezdinde disiplin altına alınması gerektiğini söylerek, ilanlarda ‘değerleme raporu’ da yayınlama koşulu getirilmeli’ önerisini sundu.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalardan sonra suni şekilde yükseltilen gayrimenkul fiyatlarının üst seviyede kalmayı sürdürdüğünü kaydeden Gayrimenkul PR, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Seri ilan siteleri kontrolsüz bir alan olduğu için isteyen, istediği fiyatı girebiliyorlar. Emlak endeks değerlerine aykırı olan ilandaki fiyatlar, alıcı ve satıcı kitlesinde yanlış kanaat oluşmasına neden oluyor. İlanlardaki fiyatların yüzde 80’i yanlış. Satıcılar ve alıcılar ilanlara bakarak gayrimenkulün fiyatı konusunda yanlış fikre kapılmamalı’ önerisinde bulundu."

Değerleme raporu zorunluluğu gelmeli

Yaptığı açıklamada mülk sahiplerinin satmayı...