18 / 05 / 2024

Sermaye yatırımları artacak mı

Sermaye yatırımları artacak mı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014 Yılı Yatırım Programında toplam proje tutarının 439 milyar lira, 2013 sonu kümülatif harcamasının 183 milyar lira, 2014 yılı başlangıç ödeneğinin 48 milyar lira olan 2 bin 753 proje yer aldığını belirtti.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları artacak!

2021 senesinde 20 binden fazla kişinin katıldığı franchise yatırımları artmaya devam edecek. 2022 senesinde 3 bin 661 franchise şubesi açılacak.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a yapılan yatırımlar artacak!

17 yıllık AK Parti döneminde İstanbul’a yapılan yatırım tutarı toplamda 303 milyar 84 milyon Türk Lirası'na ulaştı. Yeni dönemde de artarak sürecek yatırımlar arasında Kanal İstanbul ve şehir hastaneleri gibi bir çok prestijli projeler de bulunuyor.

Ulaşım projelerine yatırımlar artacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 1 trilyon dolarlık ihracat için ulaştırma planını hazırladılar. Yeni hazırlanan plana göre, yatırımlar yüzde 15 artırılacak. 

Gayrimenkul sektöründe öğrencilere yönelik yatırımlar artacak!

Öğrencilerin kiralık ev bulma telaşına girdi. Yurt projelerini hizmetle zenginleştirilmiş bir gayrimenkul yatırımı olduğunu söyleyen Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, öğrencilere yönelik yatırımların artacağını söyledi.

Arda Ermut: 2017'de doğrudan yatırımlar artacak!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, başkanlık sisteminin yatırımcı dostu bir sistem olduğunu söyleyerek, 2017 yılının doğrudan yabancı yatırımlar açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Sırbistan Sancak'ta Türk yatırımları artacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sancak'taki Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac ile görüştü. Bilgiç, Sancak'ta Türk yatırımlarının artacağını söyledi.

Samsun Bafra'da yatırımlar artacak!

ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Onursal Başkanı H.Kaya Aşçı, Samsun Bafra'da yatırımların devam edeceğinin müjdesini verdi.

Tekirdağ yatırımları 2017'de artacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında kapsamlı bir şekilde yatırım uygulamasına geçecek ve 2017 yatırımları hızlı bir şekilde daha da artacak.

Sermaye yatırımları 10.2 milyar liraya çıktı!

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Kınaş'ın Kayseri'deki konut yatırımları artacak!

Modern, fonksiyonel, güvenilir ve yenilikçi vizyonu ile Kayseri' de inşaat sektörünün öncü firması olan Kınaş, konut yatırımlarına hızla devam ediyor.

Sermaye yatırımları artacak mı Haberi

Sermaye yatırımları artacak mı


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, "2014 yılında, toplam sabit sermaye yatırımlarının 344,4 milyar liraya ulaşması bekleniyor" dediği bildirildi. 


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014 Yılı Yatırım Programında toplam proje tutarının 439 milyar lira, 2013 sonu kümülatif harcamasının 183 milyar lira, 2014 yılı başlangıç ödeneğinin 48 milyar lira olan 2 bin 753 proje yer aldığını belirtti. 


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 Yılı Yatırım Programını değerlendirdi. Hükümetin, kamu ve özel sektörü bütüncül bir bakış açısıyla ele aldığını ifade eden Yılmaz, bu çerçevede, programda kamu ve özel sektör yatırımlarının birbirlerini tamamlayacak alanlara yönlendirildiğini, kamu yatırımlarının, özel sektör tarafından gerçekleştirilemeyecek alanlarda yoğunlaştırdığını, kamu-özel sektör işbirliği yöntemleriyle, özel sektörün etkin yönetim ve finansal imkanlarından azami ölçüde yararlanmak üzere çabaların sürdürüldüğünü kaydetti. 

Kamu yatırım projeleri plan ve...