28 / 04 / 2024

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.



Amerika Birleşik Devletleri, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında dünya genelinde Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımları uygulamaya sokmasına rağmen bu ülkede faaliyet gösteren batılı şirketlerin bu yaptırımlara ancak yüzde 8 oranında uyduğu, yüzde 82’sinin ise öz sermaye yatırımlarını koruduğu ortaya çıktı.

İsviçre'de bulunan St. Gallen Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Profesörü Simon Evenett ve akademi kuruluşu IMD'de Strateji ve Uluslararası İş Dünyası Profesörü olan Niccolo Pisani, ana merkezi AB ve G7 ülkelerinde bulunan şirketlerin Rusya'daki öz sermaye yatırımlarını ve savaş sonrası bu ülkeden çıkacağını açıklayan şirketlerin aktivitelerini masaya yatırdı.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Analiz; AB ve G7 merkezli, Rusya'da öz sermaye yatırımları bulunan ve en az 2017 ile 2021 yılları arasında 1 milyon doların üzerinde gelir elde eden şirketlerle sınırlı tutuldu.
Yapılan çalışmada, Rusya'da bulunan 3 bin 444 yabancı şirketten 2 bin 405'inin, ana merkezi G7 veya AB ülkelerinde bulunan 1.405 şirketin alt firmaları olduğu belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön