05 / 05 / 2024

Sermaye yatırımları

Sermaye yatırımları

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Cevdet Yılmaz: Sermaye yatırımları 344,4 milyar liraya ulaşacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014 Yılı Yatırım Programında toplam proje tutarının 439 milyar lira, 2013 sonu kümülatif harcamasının 183 milyar lira, 2014 yılı başlangıç ödeneğinin 48 milyar lira olan 2 bin 753 proje yer aldığını belirtti.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Sermaye yatırımları 10.2 milyar liraya çıktı!

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Cemah Halıcılık Turizm ve İnşaat Yatırımları Sa.ve Tic.A.Ş.Kommagene Turizm Seyahat Acentesi İstanbul Şb. açıldı!

Cemah Halıcılık Turizm ve İnşaat Yatırımları Sa.ve Tic.A.Ş.Kommagene Turizm Seyahat Acentesi İstanbul Şb, Habibe Memi Şube Müdürlüğü'nde 80 bin TL sermaye ile 2 Şubat'ta Fatih, Cankurtaran Mahallesi'nde açıldı!

VKB Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

VKB Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi, Basel Kleıb Marzouka ve Wesam Al Khayat ortaklığıyla 60 bin TL sermaye ile 2 Şubat'ta Beylikdüzü, BeylikdüzüOSB Mahallesi'nde kuruldu.

Naradea Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Naradea Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, Erkan Adakoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 27 Ocak'ta Üsküdar, Küçükçamlıca Mahallesi, Çilehane Yolu Caddesi' nde kuruldu.

Eray Carbajo Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda tecrübelerini paylaştı!

New York’ta ilki gerçekleşen Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda, New York’ta yabancı sermaye kaynaklı gayrimenkul projelerinde yer alan mimarlık ve tasarım stüdyosu Eray Carbajo tecrübelerini paylaştı.

MGE Gayrimenkul Yatırımları ve Emlak Danışmanlığı İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MGE Gayrimenkul Yatırımları ve Emlak Danışmanlığı İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Müge Özşirvan tarafından 55 bin TL sermaye ile 22 Ocak'ta Beşiktaş, Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesi'nde kuruldu.

Shining Star Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shining Star Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, N.A.Qader Qader tarafından 200 bin TL sermaye ile 20 Ocak'ta Eyüp, Alibeyköy,Merkez Mahallesi, Namık Kemal Caddesi'nde kuruldu.

Egecan Gayrimenkul Yatırımları ve Turizm İşletmeciliği Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Egecan Gayrimenkul Yatırımları ve Turizm İşletmeciliği Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Körceğez Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Hüseyin Coşkun Yönetim Kurulu Üyeliğinde 250 bin TL sermaye ile 18 Ocak'ta Küçükçekmece'de kuruldu.

Penta Emlak Yatırımları Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Penta Emlak Yatırımları Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Zafer Demir, Özge Değer Aslan, İsmail Sinan Günel ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Pendik, Çınardere Mahallesi, Akan Sokak'ta kuruldu.

KCE Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

KCE Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, Canan Acar Karamanlı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 250 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Üsküdar, Selimiye Mahallesi, Selimiye İskele Caddesi'nde kuruldu.

DMD Proje Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

DMD Proje Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Davut Durmuş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Avcılar, Merkez Mahallesi, Reşitpaşa Caddesi'nde kuruldu.

Mars Otelcilik Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mars Otelcilik Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi, Şenal Kahrıman ve Ahmet Avcı ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Büyükçekmece' de kuruldu.

Sermaye yatırımları Haberi

Sermaye yatırımları

FETÖ’nün hain darbe girişimine karşın yerli ve yabancı sermayeli firmalar yatırımlarda hız kesmedi. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve 10 yıl sigorta prim desteği gibi teşviklerine üretimle karşılık veren sermayenin, darbe kalkışmasının olduğu Temmuz ayında yatırım miktarı, 2015 Temmuz ayına göre yüzde 133.9 arttı.


SEKİZ AYDA 55 MİLYAR

Türkiye genelinde söz konusu ayda alınan 273 teşvik belgesi ile yatırım tutarı 4.6 milyar liradan 10.2 milyar liraya yükseldi. İstihdam öngürüsü ise 10 bin 111 olarak gerçekleşti. Bu yatırımlarda aslan payanı 6.3 milyar lirayla hizmetler sektörü alırken, onu 3.2 milyar lirayla imalat, 659 milyon lirayla enerji ve takip etti. Yılın ilk 8 aylık döneminde ise teşvik sayısı 2 bin 695’ten 3 bin 181’ çıktı. Yatırım tutarı da 55 milyar olarak gerçekleşti....