05 / 05 / 2024

sermayesi güçlü konut firmaları

sermayesi güçlü konut firmaları

Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, "Önümüzdeki dönem, sermaye kuvvetli geliştiricilerin varlıklarını devam ettirecekleri bir dönem” dedi.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

TOKİ'den Nevşehir Acıgöl'e 140 yeni konut müjdesi!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa edecek olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut ve 2 dükkan inşa edecek.

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Emlak Konut GYO Göl Panorama 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Göl Panorama projesi için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi bugün Küçükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

TOKİ Nevşehir Acıgöl 124 konut kura sonucu!

TOKİ Nevşehir Acıgöl 124 konut kura sonucu haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Nevşehir Acıgöl 124 konut kura sonucu ve TOKİ Nevşehir Acıgöl kura sonuçları...

Emlak Konut Göl Panorama Kesin Kabul Tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden İstanbul Avcılar Kapadık Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı (Göl Panorama) İşi'nin kesin kabulü yapıldı...

Güçlü konut kredisi faiz indirimi beklentisi!

Konut sektöründe yaşanan üretim ve satış daralmasını aşmak için kamu bankalarının devreye aldıkları 180 aya kadar 0.99 oranındaki konut kredisi faiz oranı ile beraber sektörde canlılık göze çarpıyor.

Emlak Konut Göl Panorama değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Göl Panorama projesi 58 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı...

2018 yılı konut satış verileri meclis gündeminde!

2018 yılı konut satış verileri meclis gündeminde taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Güncel konut kredi faiz oranları Eylül 2018!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan artış bugün de devam ediyor. 20 Eylül itibari ile tüm bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı listeledi.

Emlak Konut bu yıl güçlü satış bekliyor!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu yıl 1,8 milyar TL kar hedefimiz, 7,2 milyar TL ciro hedefimiz var güçlü satış trendinin devamını bekliyoruz" dedi.

sermayesi güçlü konut firmaları Haberi

sermayesi güçlü konut firmaları

Konutta ortalama kredi faizlerinin yüzde 15,79 seviyesine ulaşması ile Haziran enflasyonu ve Merkez Bankası’nın faizi sabit tutma kararıyla ilgili konuşan Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “MB’nin stratejisi, enflasyonda iyileşme sağlanana kadar sıkı politikasını sürdürmek. Burada kritik konu maliyet enflasyonu. Artan kur ortamında üretim girdi maliyetlerinin artması maliyet artışından kaynaklı enflasyonu yukarı yönde tetikleyebilir. MB’nin bugün yılsonu enflasyon tahminini yüzde 8,4’ten yüzde 13,4’e yükseltmesi de bu kritik noktaya dikkat çekiyor” dedi.

Faiz oranlarının yükselen seyrinin konut talebini olumsuz etkilediğini dile getiren Kunter, “Bu nedenle ikincil piyasa mekanizmasıyla bankaların kaynak çeşitlendirme yoluna gitmeleri için daha hızlı harekete geçilmeli. Artık konutta sermayesi güçlü olan firmaların dönemi başlıyor. Ucuz arsa temini ise yeni hükümet yönetiminin sektöre ilişkin gündeminin ilk sırasında olmalı” dedi.

Gayrimenkul şirketlerinin başlattığı yüzde 5 peşinat...