08 / 07 / 2024

sertifikalı ev modeli

sertifikalı ev modeli

Edirne sınırlarındaki Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerine gelen tatilciler, koronavirüs sürecinde başlatılan "sertifikalı ev" belgeli kiralık yazlıkları tercih ediyor

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Ev sahipliğini yükseltmek amacı ile arsadan konut modelini devreye alan Babacan Holding, ilk etapta Tuzla’da başlattığı 1+1’de arsa payını 990 bin TL’den satışa sunduğunu açıkladı. Buna göre, aylık taksitler 24 ay için 29 bin TL’den başlamış olacak. 

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İngiltere’de gittikçe artan Shared Ownership Yöntemi / Ortak Mülkiyetli Paylaşımlı Ev Sahipliği modeli ile Konut Edinimini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Ev sahiplerinden tarifeli kira modeli: Yıllık mı, aylık mı ödeme yapacaksınız?

Ev sahipleri, kiralık evler için şimdi de tarifeli kira modeli geliştirdi. Bu yöntem sayesinde ev sahipleri, hem peşin hem de aylık ödeme için tarife oluşturulabiliyor. İşte ayrıntılar...

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

Kia Yeni Niro Hibrit ve Niro EV modellerinin yeni fiyatları açıklandı! Kia Niro almak isteyenler hemen baksın!

Kia, Niro EV ve hibrit modeli olan Yeni Niro Hibrit modellerinin temmuz ayı fiyatlarını açıkladı. Temmuz ayı kapsamında Kia’nın çoğu modeline zam gelirken, Yeni Niro Hibrit ve Niro EV modellerine zam gelip gelmediği merak konusu oldu.

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi?

Hollanda, ülkede 300 bine dayanan konut açığı ile fahiş kiralara müdahalede bulunarak “tavan fiyat” uygulamasını hayata geçirmişti. Fahiş kiralara Hollanda modeli çözüm olur mu? Kira bedellerine 'tavan fiyat' uygulaması gelecek mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

Yeni bir ev hayali kuran vatandaşların hazine arazileri üzerinde dilerse tek başına dilerse de müteahhitlerle anlaşarak konut sahibi olabilmesini sağlayacak proje; emlak ve inşaat sektörünü de umutlandırdı...

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

İŞKUR serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor!

Ev kadınları ev gelirini arttırmak için yapabileceği işleri araştırırken İŞKUR'dan güzel haber geldi! İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanan ilanlara göre, asgari ücret ve serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor! Peki, başvuru koşulları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!

Son zamanlarda yalıtım, kapı ve pencere sistemi nedeniyle enerji tasarrufu sağlayan pasif ev modeli, iklimle mücadele konusunda ön plana çıkıyor.

Gayrimenkul ve turizmde mobil ev trendi!

Türkiye'de 1999 depreminden sonra üretimine hız verilen çelik evlere olan talep hala yüksekken, bu alanda yeni bir model daha geliştirildi. Artan konut fiyatları, minimal yaşamların tercih edilmesi ve Kovid-19 salgınının etkisiyle mobil ev yani tiny house modeli Türkiye'de trend haline geldi.

sertifikalı ev modeli Haberi

sertifikalı ev modeli

Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda Edirne sınırlarında bulunan Saros Körfezi'nde emlakçılar ile tatilciler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan "sertifikalı ev" uygulamasından memnuniyet duyuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Keşan Belediyesince Erikli ve Yayla sahillerindeki kiralık yazlıklarda güvenli tatil için başlatılan uygulamayla, evler turizm zabıtaları tarafından denetlendikten sonra belgelendiriliyor.

"Sertifikalı ev" belgeli kiralık yazlıklarda, sıkı ve hassas denetimler, turizm sektörü ve tatilciler için büyük önem taşıyor.

Kiralık yazlıklarda hijyene de dikkat ediliyor, paslı ev eşyası kullanılmıyor. Nevresimler temiz, yeni ve yedekli şekilde tatilcilere sunuluyor. Kiracı değişimi ancak ev ve eşyalar dezenfekte edildikten 4 saat sonra yapılabiliyor.

Su depoları düzenli olarak temizleniyor, yazlıklarda kırık, çürük çekyat, yatak benzeri eşyalar, yer yatağı veya şişme yatak kullanılmıyor. Çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi olan evlerde, tüplü yerine...