03 / 05 / 2024

Seul Belediyesi uluslararası yarışma

Seul Belediyesi uluslararası yarışma

Seul Belediyesi'nin başlattığı uluslararası yarışmada ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem'in projesi finale kalmayı başardı.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

Mimar Sunay Erdem projesiyle Seul'de finale kaldı!

Seul Belediyesi'nin başlattığı uluslararası yarışmada ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem'in projesi finale kalmayı başardı.

Bağcılar Belediyesi'nden Amerikalılara dönüşüm bilgilendirmesi!

Bağcılar, Türkiye’de bir dizi ziyaretler yapan Dünya Bankası’nın Ankara ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden temsilcilerini ağırladı. Uluslararası heyet, yetkililerden Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Marmara Depremi'nin 18. yılında düzenlenen "4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" sona erdi.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'ne yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi ile Sanayi Mahallesi arasına yeni köprü inşa ediyor.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Moody's İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin notunu düşürdü!

Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir şekilde düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da Baa3'ten Ba1'e indirdi.

İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası Berlin'de yarışacak!

Bursa İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan için düzenlenen mimari yarışmada birinciliği elde eden proje daha hayata geçmeden uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başladı.

Şehitkamil Belediyesi'ne 'ideal kent' ödülü!

II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkına Biyolojik Gölet projesiyle İdeal Kent Ödülü'ne layık görüldü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediye başkanıyla birlikte Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen "Uluslararası Gayrimenkul Fuarı"na (MIPIM) çıkarma yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden MIPIM'e çıkarma!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’e damga vurdu. Antalya’nın vizyon projelerini sergilediği stant adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

SURİYE'de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Haraparası kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

Seul Belediyesi uluslararası yarışma Haberi

Seul Belediyesi uluslararası yarışma

Tarımın dünyada önem kazanmasıyla birlikte dünya çapında halka tarımı sevdirmek ve öğretmek amacıyla Botanik Park'ların bir kısmında tarımı anlatan, öğreten bir alana yer verilmeye başlandı. Ayrılan alanın tarımı en iyi anlatacak fikri bulmak için dünya çapındaki mimarlara yarışma düzenlendi. Seul Belediyesi'nin başlattığı uluslararası yarışmada ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem'in projesi finalde yer aldı.

Yarışmaya Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen peyzaj mimarlarından Sunay Erdem de katıldı. Projesini tv100 .com'a anlatan ünlü mimar Erdem yaptığı açıklamada 'Dev bir Botanik Parkı'nda küçücük bir alanda tarımı nasıl anlatırım diye günlerce uzun uzun düşündüm. Sonra kendi kendime dedim ki, tarımın başlangıç noktası tohum, herşey tohumla başlıyor. Tarımın temeli tohum aslında. Yarışmada ayrılan alana yakın çiçek şeklinde bir sera yapılmış, fikir buradan gelişti. Çiçek bu...