27 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

SURİYE'de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Haraparası kentsel dönüşüm projesini tanıttı.



SURİYE'de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yaptı. Fuarda, Dörtyol'da toplam değeri 150 milyon dolan bulan otel ve alışveriş merkezi ve Antakya merkezde yatırım bedeli 180 milyon doları aşan an Hatay Büyükşehir Belediyesi, ayrıca teleferik, müze-otel, lojistik projelerini vitrine koydu. Yabancı yatırımcıyı bu projeler aracılığıyla bölgeye çekmek istediklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkam Lütfü Savaş, "Hatay, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olup coğrafi konum açıdan birçok şehrimize göre avantajlıyız. Suriye ve Irak gibi ülkelerin savaştan sonra özellikle inşaat alanında büyük ihtiyaçları olacak. Bu ülkelere yalan olmanın avantajım kullanıp krizi fırsata çevireceğiz" dedi. 


YÜZDE 50 MALİYET AVANTAJI VAR 


Son 5 yıldır bölgede yaşanan kriz nedeniyle yatırım maliyetlerinin bir hayli düştüğüne dikkat çeken Lütfü Savaş şunları söyledi: "Biz Suriye değiliz, Hatay'ız, tüm ilçelerimizde farklı fonksiyonlarda gayrimenkul yatırım fırsatları var demek için MIPIM'e geldik. Yatırımcı kriz ortamlarım sever. Gerçek yatırımcı kriz dönemlerinde yatırım yapar ki maliyetleri düşsün. Belki de şehrimizde yüzde 50'ye yalan maliyet avantajım yakalayabilecekler. Biz bu avantajı kullanmak istiyoruz." Deniz, kara ve hava ulaşım ağının hepsinin mevcut ve aktif olarak kullanıldığım kaydeden Savaş, ticaret, tarım ve sanayinin yanı sıra turizm yatırımları açısından da kentin birçok fırsat sunduğunu belirtti. "Deniz, yayla, kaplıca, tarih, gastronomi turizmine elverişli olan Hatay bu nedenle son dönemde çok sayıda otel ve AVM yatırımı çekti" diyen Savaş, 1.150 geleneksel yapının bulunduğu tarihi sokaklarda restorasyona başladıklarını söyledi. 


Sözcü




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suriye'de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yaptı. Fuarda, Dörtyol'da toplam değeri 150 milyon doları bulan otel ve alışveriş merkezi ve Antakya merkezde yatırım bedeli 180 milyon doları aşan Haraparası kentsel dönüşüm projesini tanıtan Hatay Büyükşehir Belediyesi, aynca teleferik, müze-otel, lojistik projelerini vitrine koydu. Yabancı yatırımcıyı bu projeler aracalığıyla bölgeye çekmek istediklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı ve coğrafi konum açıdan birçok şehrimize göre avantajlıyız. Suriye ve Irak gibi ükelerin savaştan sonra özellikle inşaat alanında büyük ihtiyaçları olacak. Bu ülkelere yakın olmanın avantajını kullanıp krizi fırsata çevireceğiz" dedi. 5 yıldır bölgede süren savaş nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerim belirten Savaş, "En çok biz zarar gördük ama savaş bitince en çok biz kârlı çıkacağız. Hatay büyük potansiyel taşıyor" dedi. Başkan Savaş, hem Avrupa'dan hem Uzakdoğu'dan şehirlerine ilgi olduğunu belirterek, kendilerine Suriye savaşı sonrası Hatay'a nasıl yatırım yapabileceklerini sorduklarını söyledi.Bu anlamda yatırımcılara fırsatları sunduklarını ve onların bundan memnun kaldığını dile getiren Savaş, "Fırsatlar her zaman olumlu dönemde gelmez. Şu anda fırsatı kollamak lazım" dedi. Başkan Savaş'ın dünya yatırımcıları ile gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde kentin eski ticari ve lojistik öneminin yanı sıra tarih, kültür ve turizminin öne çıkartılarak bu bölgelere uluslararası ziyaretçilerin çekilebileceği konuşuldu. Arap, Rus ve Çin sermayeli firmaların daha çok yüksek montanlı prestij projeleri ile ilgilenebilecekleri, batılı yatırımcılar da AVM ve sıfırdan Akıllı ve yeni Şehir mahalle kurma projeleri kapsamında Hatayla ilgili olarak ileriye dönük yatırım düşüncelerinin olduğunu ifade edildi. Bölge trafiğine rahat nefes aldıracak toplu taşıma sistemlerinin de ele alındığı MIPIM'de yatırımcılarla, tramvay, demiryolu, nehirlerin altından geçen metro, nehirler altında tünel ve otoparklarla ilgili firmalarla görüş alışverişinde bulunuldu. Dünyanın her noktasından yatırımcıların ilgi odağı olmayı başaran Hatay ile Amerikalılar da tema parkı kuma veya suni gölet projeleri çerçevesinde ilgilendiler. 



Hürriyet


Geri Dön