30 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir Belediyesi inşaat atıklarına çözüm arıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi inşaat atıklarına çözüm arıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Belediye boş arazilere boşaltılan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozların önüne geçmeye çalışıyor...




Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Hatay genelinde gelişigüzel bir şekilde yol kenarlarına boş arazilere boşaltılan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozların önüne geçmeye çalışan Daire Başkanlığı bu kapsamda 21 Ekim günü geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi. 


Tüm ilçe belediyelerinin müdür düzeyinde temsil edildiği ve Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Daire Başkanı Ahmet Dolgun başkanlık etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi örneğinin yer aldığı ve bir sunumun gerçekleştirildiği toplantı da ilçe belediyelerinin yetki ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme yapılarak kaçak moloz dökümünün önüne geçme yol ve yöntemleri belirlendi. Kaçak dökümlerin önlenmesi konusunda ilçe belediyelerinin de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri ile denetimlerin arttırılması gerektiği de ifade edildi. 


Hâlihazır da İskenderun yolu üzeri 18.km Arpahan Mahallesinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı denetim ve sorumluluğunda olan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama sahası ile beraber her ilçede birer döküm ve depolama sahası oluşturulması konusunda çalışmaların başlatılması kararı alındı. Toplantıya katılan ilçe belediye temsilcilerinin kendi yerellerinde kaçak moloz dökümlerinin yaşandığı ve bu dökümler sonucu hem kötü görüntü oluştuğu hem de insan sağlığını tehdit eden manzaralar ortaya çıktığını ifade etmesi sonrası denetimlerin artırılması gerektiği de belirlendi.




Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön