30 / 04 / 2024

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi yaptıracak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi yaptıracak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Ünitesi Kurulması ve İşletilmesi işini, 8 milyon 53 bin 500 TL 10 yıllık muhammen bedel ile ihaleye çıkardı. İşte ihalenin yapılacağı tarih ve adresi...



Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi Ünitesi Kurulması ve İşletilmesi işini ihaleye çıkardı. İhale, 9 Ocak 2015 Cuma günü saat 15:15’te Samsun Büyükşehir Belediye Encümen Toplantı Salonunda kapalı teklif usulü ile yapılacak.


İşte o ihale ilanı; 


SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN :


1- SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırları içerisinde faaliyet gösteren ünitelerden kaynaklanan tıbbi atıkların 22.07.2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden diğer atıklardan ayrı olarak toplanması, taşınması, tıbbi atık sterilizasyon tesisinde sterilize edilmesi, bertarafı, yeni bir sterilizasyon ünitesi kurulması ve tesisin işletilmesi işi, tanzim olunan İdari ve Teknik Şartnamelerine göre ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca KAPALI TEKLİF USULÜ ile   10 (On) yıl  müddetle  ihale edilecektir.


 2- İhale Şartnamesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü veznesine 500,00.-TL. (BEŞYÜZ TÜRK LİRASI) yatırılarak, alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünden temin edilecektir.


 3- Yüklenici tıbbi atıkların toplanması, taşınması, sterilizasyonu karşılığında ünitelerden elde edeceği brüt gelirlerinden İdareye  (KDV Hariç) % oranında pay verecektir.


İhale brüt gelirin  (KDV Hariç) % oranın artırılması ile yapılacaktır. İhalede artırılacak olan muhammen (tahmini) % oranı, %25 olarak belirlenmiştir.


Artırım % 25 dan başlayacaktır.


İhalede verilecek teklifler için de (KDV Hariç) brüt gelirlerinden elde edilecek gelirin en yüksek % oranını verecek katılımcıya ihale edilecektir.


 4- Tahmin Edilen Bedel (Muhammen Bedel):


        A.     SAMSUN Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde yer alan ilçelerden, 2014 yılı tahmini toplama/taşıma ve bertarafı yapılacak tıbbi atık miktarı yaklaşık günde 4.750 (DÖRTBİN YEDİYÜZ ELLİ) kg’dır. Bu miktarın yaklaşık 4.000 (DÖRTBİN) kg’ı İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy İlçelerini kapsamaktadır. Yaklaşık 750 (YEDİYÜZ ELLİ) kg’ı ise Bafra, Çarşamba, Terme, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Salıpazarı, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs, Ayvacık ve Asarcık İlçelerini kapsamaktadır.  İşletme süresi olan 10 (ON) yıllık ise (26 gün x 12 ay x 10 yıl)  tahmini toplam tıbbi atık miktarı 14.820.000 (ONDÖRTMİLYON SEKİZYÜZYİRMİBİN) kg’dır.


         B.     2014 yılı tıbbi atık toplama/taşıma ve bertaraf bedeli Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile (İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy İlçeleri için) KDV hariç 2,12 TL/kg olup 10 (ON) yıllık tıbbi atık toplama/taşıma ve bertaraf tahmini brüt geliri 26.457.600,00 (YİRMİALTIMİLYON DÖRTYÜZELLİYEDİBİN ALTIYÜZ) TL’dir (12.480.000 Kg x 2.12 TL).


         C.     2014 yılı tıbbi atık toplama/taşıma ve bertaraf bedeli Mahalli Çevre Kurulu kararı ile (Bafra, Çarşamba, Terme, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Salıpazarı, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs, Ayvacık ve Asarcık İlçeleri için) KDV hariç 2,46 TL/kg olup       10 (ON) yıllık tıbbi atık toplama/taşıma ve bertaraf tahmini brüt geliri 5.756.400,00 (BEŞMİLYON YEDİYÜZELLİALTIBİN DÖRTYÜZ) TL’dir (2.340.000 Kg x 2.46 TL).


         D.     2014 yılı tıbbi atık toplama/taşıma ve bertarafına ilişkin tahmini brüt gelir 32.214.000,00 (OTUZİKİMİLYON İKİYÜZONDÖRTBİN) TL’dir.


         E.     10 (ON) yıllık muhammen bedel, 10 (ON) yıllık tıbbi atık toplama/taşıma ve bertaraf tahmini brüt gelirinin % 25 payı (32.214.000,00 TL x %25) KDV Hariç 8.053.500,00 (SEKİZMİLYON ELLİÜÇBİN BEŞYÜZ) TL olarak belirlenmiştir.


5- Geçici Teminatı:


       10 (ON) yıllık işletme süresinin %25’lik payı 8.053.500,00 TL olup %3’ü geçici teminat olarak 241.605,00 (İKİYÜZKIRKBİRBİN ALTIYÜZBEŞ) TL’dir.


 6-  Bahse konu İhale 09.01.2015 tarihinde,   Cuma  Günü Saat  15.15’te Büyükşehir Belediye Encümen Toplantı Salonunda,  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36.  maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.


 7- İhaleye katılacak gerçek- tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.


        A.     Kanuni ikametgah sahibi olmak,


        B.     Tebligat için Türkiye’ de adres göstermek,


        C.     Bu şartnamenin 7.maddesindeki miktar kadar geçici teminatı yatırmış olmak,


        D.     Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,


          a)      Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge,


          b)      Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğinin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinde veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya benzeri makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.


          c)      Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin a ve b’ deki esaslara göre temin edecekleri belge.


         E.     İmza sirkülerinin verilmesi,


           a)      Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri,


           b)      Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, (Türkiye’de şubesi bulunmayan tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)


           c)      Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin a ve b fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge.


          F.      İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise Yüklenici adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir).


          G.    İsteklilerin ortak girişim olması halinde, uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesini vermesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar).


          H.    İstekli firmanın iş durumu ve tutumu ile ilgili beyanlarını 2886 sayılı yasaya göre cezalı olmadığına dair beyanlarını ve Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere benzer kuruluşlarla ihtilaflı olup olmadığı, varsa açıklayıcı beyanlarını içerir beyan yazısı.,


           İ.    İstekli bahse konu iş ile ilgili olarak ihale tarihi itibari ile geçerlilik süresini doldurmamış, Tıbbi Atık içerikli TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi ile TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesine sahip olmalıdır. Bu belgelerin Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur.


        J. Bu iş bünyesinde istekliler iş deneyim belgelerini sunmak zorundadır.  İstekliler tıbbi atık sterilizasyon ünitesi kurmuş (tıbbi atık sterilizasyon ünitesi kurulum işine ait iş bitirme veya resmi kurumlardan alınmış sterilizasyon tesisi kurduğuna dair resmi belge) olduğunu, en az 6 (ALTI) ay süre ile tıbbi atık toplama/taşıma işi yaptığını ve en az 6 (ALTI) ay süre ile sterilizasyon tesisi işletmiş olduğunu kanıtlayan resmi belgeleri sunmak zorundadır.


         K.  Ortak girişimlerde ortakların herhangi biri İ ve J maddelerindeki belgeleri sunacaktır.


         L. Vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair belge,


         M.  Sermaye durumunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,


         N.   İhale dosyasının idareden satın alındığına dair makbuzun aslı ve fotokopisi,


            O.  İhale şartnamesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü veznesine 500 TL (BEŞYÜZ TÜRK LİRASI) yatırılarak, alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünden temin edilebilir.


            P.  Araç ve personel taahhütnamesi.


8- Teklifler İhale günü olan 09.01.2015 Cuma günü Saat:15.15’e kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında İhale Komisyon Başkanlığına (Samsun Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı- Encümen Kalemine ) verilecektir.


-Alındı numarası zarfın üzerine yazılacak, teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilecektir.


- Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılacaktır.


-Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale saati olan Saat:15.15’e kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır.


-Komisyon Başkanlığına verilen tekliflerin herhangi bir sebeple geri alınamayacağı ilan olunur.


İhale ilanını indirmek için tıklayın!

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön