02 / 10 / 2024

şevki bey konağı nerede

şevki bey konağı nerede

Mersin’in Gülnar ilçesinde bulunan Şevki Bey Konağı kaderine terk edilmiş durumda. Konakta araştırma yapan Çanakkale Müze Müdürlüğü arkeologlarından Musa Tombul, Şevki Bey Konağı’nın kaderine terk edildiğini belirtti...

Ekrem İmamoğlu'ndan Bulgur Palas açıklaması!

İBB, yeni satın aldığı Cerrahpaşa'daki 'Bulgur Palas' diye isimlendirilen Bolulu Habip Bey Konağı'nı kültür merkezi yapmak için hazırlıklara başladı. Bulgur Palas'ta incelemeler yapan Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten çok heyecanlıyım" dedi.

İBB Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı!

İBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı kültür için kullanılacak.

Osmaniye'deki 'Devlet Bey Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osmaniye'de doğduğu evin yerinde inşa edilen "Devlet Bey Konağı"nın inşaatında sona gelindi...

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Kocaeli'deki Rıza Bey Konağı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Rıza Bey Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa ediyor.

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Kocaeli'deki 125 yıllık konak yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 1892 yılında inşa edilen ve Marmara Depremi sonrası yıkılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, yeniden ayağa kaldırılıyor.

Kocaeli'deki Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nı yeniden inşa ediyor.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden yükselecek!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Divanlı Rıza Bey Konağı'nı restore edecek.

Kocaeli Rıza Bey Konağı gün yüzüne çıkıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Derince Tahtalı Mahallesi’nde yer alan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı’nın yenilenmesi için bir ihale düzenledi.

şevki bey konağı nerede Haberi

şevki bey konağı nerede


Mersin’in Gülnar ilçesinde bulunan Şevki Bey Konağı kaderine terk edilmiş durumda. 


Konakta araştırma yapan Çanakkale Müze Müdürlüğü arkeologlarından Musa Tombul ve Adraştırmacı Yazar Ramazan Sarıtaş, tarihi bir yapı olmasına rağmen Şevki Bey Konağı’nın kaderine terk edildiğini belirtti. 

Harabeye dönen ve tarihi eser olarak kayıtlara geçmiş olmasına rağmen konakta hiç bir koruma faaliyeti yapılmadığını aktaran arkeolog Tombul, “Şevki Bey Konağı Gülnar’ın bir tarihi vesikası. Bina kesme taşlardan 3 katlı klasik bir yapı. Bu yapı koruma altında ancak kaderine terk edilmiş ve harabeye dönmüş durumda. Bu eserin hali hem Gülnarlı olarak hem de arkeolog olarak beni çok üzüyor. Tarihi mirasımızın yok olup gitmesinden korkuyorum. Yetkililerin bu mirasa sahip çıkmalarını istiyorum.” dedi.


Gülnar ve köyleri ile ilgili araştırma yapan Ramazan Sarıtaş ise “Gülnar açısından Şevki...