17 / 05 / 2024

seyahat harcamaları arttı mı

seyahat harcamaları arttı mı

Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı 2013 yılı hane halkı yurt içi turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre ekim, kasım ve aralık aylarından oluşan 3. çeyrekte, yurtiçinde ikamet eden 11 milyon 250 bin kişi seyahate çıktı.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Seyahat harcamaları ilk çeyrekte 22,3 milyar TL oldu!

TUİK verilerine göre yerli turistlerin yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

TEB ile seyahate doyacaksınız! İşte TEB’ten dev kampanya!

TEB birbirinden farklı kampanyaları hayata geçiriyor. Onlardan biri de seyahat harcamalarında yaptığı kampanya. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte seyahat kampanyasına dair detaylar!

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Amerika'da Şubat harcamaları 0.5 arttı!

İnşaat harcamaları, şubat ayı esas alındığında yüzde 0.5 oranında artış göstererek sektör beklentilerinin altında kaldı.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında yüzde 1,3 arttı!

Miyonlarca kişi tarafından merak beklenen ABD'de inşaat harcamaları, Ocak 2022'de aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi.

seyahat harcamaları arttı mı Haberi

seyahat harcamaları arttı mı


Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı 2013 yılı hane halkı yurt içi turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre ekim, kasım ve aralık aylarından oluşan 3. çeyrekte, yurtiçinde ikamet eden 11 milyon 250 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 artarak 13 milyon 797 bin seyahat olarak gerçekleşti.


Yıllık olarak değerlendirildiğinde, toplam seyahat sayısı bir önceki yıla göre %5,4 artarak 68 milyon 452 bin olarak gerçekleşti.


Seyahate çıkanlar ortalama 255 TL harcadı


Bu çeyrekte yurtiçinde seyahate çıkanlar 87 milyon 392 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 6,3 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 255 TL oldu.


Bu yılda seyahate çıkanların yaptıkları toplam geceleme sayısı bir önceki...