25 / 07 / 2024

Seyahat Sağlığı Merkezi sayısı kaç oldu

Seyahat Sağlığı Merkezi sayısı kaç oldu

Yurt dışına seyahat edeceklere, hastalık riskleri hakkında bilgi verilerek, aşı ve koruyucu ilaç hizmeti sunulan Seyahat Sağlığı Merkezleri sayısının 32' den 43' e çıkarıldığı belirtildi...

Kayseri Hacılar'a aile sağlığı merkezi inşa ediliyor!

Hem doğal güzellikleriyle öne çıkan hem de şehre çok yakın merkez ilçe olarak şehrin tüm imkanlarından yararlanabilen Kayseri'nin Hacılar ilçesine aile sağlığı merkezi inşa ediliyor.

Kocaeli Kartepe'ye aile sağlığı merkezi!

Çalışmalarına devam eden Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kartepe AŞ ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmet binasının Aile Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülmesi için çalışmalara başladı.

Bolu'da Kavak Toplum Sağlığı Merkezi inşa ediliyor!

Bolu Seben Belediyesi, ilçede Kavak Toplum Sağlığı Merkezi için çalışmalara başladı.

Esenler, Oruçreis aile sağlığı merkezi için gün sayıyor!

Esenler Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi'nde inşa edilen yeni aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Kağıthane Eğitim Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Kağıthane Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi'ne yeni bir aile sağlığı merkezi inşa edildi. 

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Aile sağlığı merkezinin 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Başakşehir Ziya Gökalp Aile Sağlığı Merkezi'nin arsası 659 bin TL'ye satıldı!

İstanbul Başakşehir'de üzerinde Ziya Gökalp Aile Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu arsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) şirketlerinden KİPTAŞ tarafından 659 bin TL'ye satıldı. Satışla ilgili KİPTAŞ ve İBB'den açıklama geldi.

Kayseri Kocasinan'a yeni aile sağlığı merkezi inşa ediliyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yenimahalle’ye yeni aile sağlığı merkezi inşa ediyor.

Kayseri Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi açıldı! 

Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesis veAile Sağlığı Merkezi açıldı.

Bahçeşehir 28 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi tarafından Bahçeşehir’e kazandırılan 28 Nolu Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi 2 ayda açılacak!

Sakarya'da yapımına başlanan Arifiye Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatı hızla ilerliyor. Merkezin 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Fatih Dervişali Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Fatih Belediyesi tarafından Dervişali Mahallesi’nde hayata geçirilen ve aynı isimle anılan Dervişali Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Türkiye’de 894 hastane ve 7 bin 950 aile sağlığı merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 894 hastane 7 bin 950 aile sağlığı merkezi, 2 bin 700’e yakın 112 acil sağlık istasyonu ve 171 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile hizmet sunulduğunu söyledi.

Seyahat Sağlığı Merkezi sayısı kaç oldu Haberi

Seyahat Sağlığı Merkezi sayısı kaç oldu

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Seyahat Sağlığı Merkezlerinin sayısının 32'den 43'e çıkarıldığını bildirdi.


Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, dünyanın en uç noktalarına kadar gelişen diplomatik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler nedeniyle birçok vatandaşın yurt dışına çıktığını ifade etti.


Yurt dışına çıkan vatandaşların, bazı ülkelerde sarıhumma, tifo, sıtma, menenjit gibi bulaşıcı hastalıklara maruz kalabildiklerini belirten Hatipoğlu, Sağlık Bakanlığına bağlı genel müdürlük olarak, yurt dışına seyahat edenlere seyahat sağlığı hizmeti verdiklerini dile getirdi.


Hatipoğlu, yolcunun sağlık durumu, seyahat edilen ülke, seyahatin tipi ve süresi göz önünde bulundurularak, sağlık tavsiyelerinde bulunduklarını, ayrıca aşı ve koruyucu ilaç planlaması yaptıklarını dile getirdi.


Bazı ülkelere giriş için zorunlu olan "Uluslararası Aşı ve Profilaksi Sertifikaları"nı da düzenlediklerine işaret eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:


"Seyahat Sağlığı Merkezlerinde yapılan aşılar ve verilen...