07 / 05 / 2024

seyfe gölü kurudu mu

seyfe gölü kurudu mu

Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Kırşehir'deki Seyfe Gölü TBMM'de gündeminde!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Kırşehir'deki Seyfe Gölü tamamen kurudu!

Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, yüzlerce yaban kuşunu barındıran Seyfe Gölü'nün tamamen kuruduğunu belirterek bölgede yaşanan bir başka tehlikeye dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Aral Gölü tamamen kurudu!

NASA'nın yayınladığı uydu görüntüleri bir zamanlar dünyanın en büyük dördüncü gölü olan Aral Gölü'nün 14 yılda giderek küçüldüğünü ve bu yıl tamamen kuruduğunu ortaya koydu.

Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti kurudu!

KARS Kuzeydoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Arpaçay İlçesi'ndeki Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti'nin bilinçsiz su kullanılması nedeniyle tamamen kuruduğunu ve artık buraya göç mevsiminde bile kuşların uğramadığını söyledi...

Burdur Gölü için festival yapıldı!

Burdur Gölü'nün her geçen gün biraz daha kuruduğuna dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen Burdur Gölü Festivali, kortej yürüyüşü ve Gökhan Tepe konseriyle başladı.

Kuyucuk Gölü tamamen kurudu!

Kuş cenneti Kuyucuk Gölü tamamen kurudu. Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye bıraktı.

Son yağışlar Seyfe Gölü'ne hayat verdi!

Yurt genelinde etkili olan yağışlar, Kırşehir'deki Seyfe Gölü'nde doğal yaşamı canlandırdı. Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Çetiner: "Yağmurla yeniden canlanan gölde göçmen kuşların sayısı artmaya başladı"

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.

Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Konya'nın Karapınar İlçesi sınırlarında bulunan ve 'dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu. Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölde, tuz tabakaları oluştu

Mogan Gölü taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor!

Suyu çekilen Mogan, taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor. Mogan Gölü'nü besleyen 11 derede su azalıp, kurudu. Mogan'da su düzeyinin düşmesinden dolayı göl üzerinde yosun oluştu.

Sapanca Gölü yok olmak üzere!

Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğinde... Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, gölün yok olmaya yüz tuttuğunu belirtiyor

Seyfe Gölü çöle döndü!

Kırşehir’in Mucur İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 206 türde onbinlerce kuşun yaşam alan olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi, rastgele açılan su kuyuları nedeniyle çöle döndü.

Seyfe Gölü kelebeklere de ev sahipliği yapıyor!

Kırşehir'deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti, flamingo, turna, angut, ördek gibi kuş türlerinin yanı sıra bölgede daha önce hiç görülmeyen çok sayıda kelebek türüne de kucak açıyor.

seyfe gölü kurudu mu Haberi

seyfe gölü kurudu mu


Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu.


Emir önergesinde "Kırşehir’in Mucur Ilçesi’ne 20 kilometre mesafede olan tektonik göl niteliğindeki Seyfe Gölü, 15 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Yazın suyu iyice azalan gölün, kış aylarında bol yağış nedeniyle kabardığı ve etrafının bataklığa dönüşmektedir. Dünyada nesilleri azalan flamingo kuşlarının konakladığı bir yerdir. 600 binden fazla çeşitli türden kuşların bulunduğu bu alan Milli Park alanı haline getirilmiştir." dedi.


Emir'in soruları


1- Seyfe Gölü’nün son yıllarda kuruduğu dile getirilmektedir. Mucur ve çevresi köylerde yaklaşık'500 derin su kuyusu açılarak ve bu kuyulardan su çekilerek gölde su kalmadığı bilinmektedir. Açıldığı iddia edilen 500 kuyunun akıbeti Bakanlığınız tarafından araştırılmakta...