05 / 05 / 2024

Şeyh El Tani

Şeyh El Tani

Türk Mimar Hakan Yürüoğlu, Katar'a uzandı. Ünlü mimar, Şeyh El Tani'nin 12 bin metrekarelik evini, 60 milyon dolara dekore ediyor

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

El Şeyh Emlak Turizm Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Şeyh Emlak Turizm Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Abdulrahman Al Sheıkh tarafından Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi açıldı!

Siirt'te yer alan 12 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ibadete açılacak!

Siirt'te yer alan 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Cami yeniden ibadete açılacak.

Bodrum Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi!

Muğla Bodrum'da Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum tarafından 2 yıl önce işletmeye başlayan Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi. Paramount Pictures, işletmeyi devraldı.

Şeyh Abdulaziz Al Thani Türkiye'ye yatırıma geldi!

Katar Emiri el Sani’nin eşine 100 milyon euroya Erbilgin Yalısı’nı satın almasından sonra aynı aileden Şeyh Abdulaziz Al Thani, yatırıma geldi.

Raşit El Fattan, Crystal Towers'ı Türk mimarlara yaptıracak!

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum’un kayınpederi Musabbeh Raşit El Fattan, cadde kotunda mağazalar, sağlık ve spor tesisleri de olan ‘Crystal Towers/Kristal Kuleler’ projesini Türk mimarlara emanet etti.

2007 yılında Şeyh El Maktum'dan gelen paranın yarısı tünele!

2007 yılında Levent'teki İETT arazisini Dubai Prensi El Maktum'a 705 milyon dolara satan Büyükşehir Belediyesi, satıştan elde ettiği gelirin yarısına yakın bir paraya 5 karayolu tüneli ihale etmiş.

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi Zorlu'nun!

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi, 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul'ün olmuş. Şeyh El Maktum'un da katıldığı ihale, İstanbul'u gayrimenkulde dünyanın önde gelen şehirleri arasına sokmuş.

2006 yılında Şeyh Maktum, Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarına başladı!

2006 yılında Dubai Emiri Şeyh El Maktum, Türkiye'de 120 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımına başlamış. El Maktum'un sahibi olduğu Dubai İnşaat, Gürpınar'da denize nazır bölgede 120 villa yaptıracakmış.

Şeyh Raşid El Maktum'a özel 6 katlı otopark yapılacak!

Dubai’nin Şeyhi Raşid El Maktum, 100’den fazla lüks aracı için Londra’ya 6 katlı bir otopark inşaa ettirmeyi planlıyor. Ancak Londralılar bu duruma tepkili.

Şeyh El Maktum Golden Savoy oteli işletecek!

Dünyanın lüks otel zincirlerinden BAE'den Jumeirah Group, Türkiye'de ikinci otelinin işletmesine başlıyor. 1 Mayıs'ta açılışı yapılacak olan otel, Jumeirah Bodrum Palace Hotel ismiyle hizmet verecek.

Yunanistan'da Zakynthos sahili 9 milyon euro'ya Katar Emiri'ne satıldı!

Yunan basınında yer alan habere göre, 407 kilometrekarelik adanın 60 kilometrekarelik kısmının sahibi olan Zakynthos’un köklü bir ailesi, bu araziyi koltuğunu oğluna devreden Katar Emiri, Hamid bin Halife el-Tani’ye ait şirkete sattı...

Şeyh El Tani Haberi

Şeyh El Tani

Birleşik Arap Emirlikleri'nde iş yapan Türk Mimar Hakan Yürüoğlu, şimdi de Katar'a uzandı. Yürüoğlu, dünyanın en zengin Arap liderlerinden olan Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani'nin eşi Şeyha Moza bint Nasser'in yaptırdığı lüks evin iç mimarisini üstlendi. 3r Design Factory sahibi mimar Hakan Yürüoğlu, Abu Fas'taki evin sadece mobilyaları için kendisinin 30 milyon dolarlık bir bütçe verildiğini, hareketli mobilyalarla birlikte bu bütçenin 60 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. 


Yürüoğlu, daha önce Abu Dabi şeyhinin eşi Şeyha Handan bin Mübarek Al Nahyan için Katar'daki Aayan Tower'ı tasarladığını ve projenin beğenilmesinden sonra Katar'daki bu işi aldığını belirtti. Yürüoğlu, Şeyha Moza bint Nasser ile kendisinin de bizzat görüşerek projeyle ilgili bilgi aldığını kaydederek "12 bin metrekarelik evde üç kızı ve ailesiyle...