02 / 05 / 2024

Şeyh Sadi Tekkesi müze mi oluyor

Şeyh Sadi Tekkesi müze mi oluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

Doğuş İnşaat'ın acı günü! Sadi Göğdün vefat etti!

Doğuş Holding ve Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Göğdün vefat etti. Doğuş Grubu, Şahenk Ailesi ve Gönül Talu taziye ilanı yayınladı. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

Süreyya Sadi Bilgiç'ten dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'ten Kanal İstanbul açıklamasıPlan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Kırıkkale Balışeyh projesinde teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ tarafından Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi’nde hayata geçirilen 118 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

El Şeyh Emlak Turizm Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Şeyh Emlak Turizm Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Abdulrahman Al Sheıkh tarafından Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi açıldı!

Siirt'te yer alan 12 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı

Siirt Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ibadete açılacak!

Siirt'te yer alan 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Cami yeniden ibadete açılacak.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Şeyh Sadi Tekkesi müze mi oluyor Haberi

Şeyh Sadi Tekkesi müze mi oluyor

Bir süre önce Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen milli mücadelenin ilk planlarının hazırlandığı tarihi Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.


ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARI BU MÜZEDE YAŞAYACAK


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlanıp, stratejilerinin yapıldığı Şeyh Sadi Tekkesi restorasyonu bitti.


GÜNEYDOĞU ŞEHİTLERİMİZİN HİKAYELERİ ANLATILACAK


Geçmişten bugüne kadar vatan uğrunda can vermiş şehitlerimizin anılarının yaşatılacağı Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuvayi Milliye Ruhu binasını gezen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ekran üzerine yansıtılan görüntüler eşliğinde Çanakkale Destanı'nın ve Kurtuluş Mücadelesinin anlatıldığı Tekke'de bir de Güneydoğu şehitlerinin öykülerinin anlatılacağı bir hikaye yapılması talimatını verdi.

DUYGULANDIRAN EKRAN

Kuvayi Milliye Müzesi olarak ziyaretçilere kapılarını açacak olan Tekke'nin içerisinde yer alan...