02 / 05 / 2024

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Seyhan Belediyesi’nin kaçak, ruhsatsız ve riskli yapılaşmayla ilgili yoğun denetim ile mücadelesi aralıksız olarak sürüyor. Yetkililer, Seyhan Belediyesi’nin kaçak, ruhsatsız ve riskli yapılaşmayla ilgili denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirtti.

Tuzla Belediyesi yap işlet modeliyle tesis yaptıracak! İhalesi 17 Ekim'de!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, yap-işlet modeli ile spor alanı tesis inşa ettirecek. Söz konusu ihale 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Adana Seyhan Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 adet iş yeri kiraya verilecek!

Adana Seyhan Belediyesi'nden kaçırılmayacak fırsat. 9 adet taşınmaz iş yeri 3 yıl süreliğine kiraya verilecek.

Tuzla Belediyesi yap işlet devret modeliyle sosyal tesis yaptıracak! İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Tuzla Aydıntepe Mahallesi'nde yap işlet devret modeliyle sosyal tesis inşa edecek. İşte detaylar...

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapı stoku için çalışmalara başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan yapıların envanterini çıkarmak için çalışmalara başladı.

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Kocaeli Derince'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocaeli Derince Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçede bulunan kaçak yapılarının yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Serdivan'ın estetiği için o yapılar yıkılıyor!

Sakarya Serdivan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent estetiğini bozan yapıların yıkım çalışmalarına başlandı.

Seyhan Emre Gönlüşen Spor Kompleksi’nde sona gelindi!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından yapımına başlanan Seyhan Emre Gönlüşen Spor Kompleksi’nde sona gelindi. Tesis kısa zamanda açılarak, gençlerin hizmetine sunulacak.

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Ön ödemeli konut almak isteyenlere 'yapı ruhsatı' uyarısı!

Etimesgut Belediyesi, yapı ruhsatı olmadan satışa çıkarılan ön ödemeli konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar yaptı.

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Haberi

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, son bir ay içerisinde uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu ve çevre sakinlerinin yoğun şikayetlerine maruz kalan tehlikeli ve terk edilmiş 17 binayı tamamen yıktı.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında onaylanmış proje dışında inşa edildiği tespit edilen 3, hiçbir izin alınmaksızın inşa edildiği tespit edilen 4 gecekondu ile çevresindeki yerleşim ve insanların hayatlarını riske eden bir adet riskli yapı yıkıldı.

Seyhan Belediyesi’nin kaçak, ruhsatsız ve riskli yapılaşmayla ilgili denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirten yetkililer, “İnsanların sağlıklı, güven içerisinde yaşayabilmelerinin yolu şehirlerde ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemesiyle mümkündür. Seyhan Belediyesi’nin bu konudaki kararlılığı herkesin malumudur. Bu nedenle bir kez daha hatırlatmakta fayda var ki, Seyhan’da hiç kimse yasal izinlerini almadan herhangi bir yapılaşmaya başlayamaz ve...