27 / 04 / 2024

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.



Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında yapılan tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilip, ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak Adanalılar’ın hizmetine açılacak.

Milliyet'te yer alan habere göre; Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve restorasyon projesi hazırlanan Kayalıbağ Mahallesi sınırları içinde tarihi binayı 25’inci ve 26’ncı dönem CHP  Adana  Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Seyhan Belediyesi KUDEB Başkanı Murat Ulaş’la birlikte inceledi. 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen, iç bahçesi ve fonksiyonlarıyla Adana’daki sivil mimarinin en iyi örneklerinden biri durumundaki tarihi yapının restorasyon çalışmaları kısa süre içerisinde bitecek.. 

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanacağı düşünülen restorasyon çalışmalarından sonra binanın, kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Akay, “Kamulaştırmasını yaptığımız ve projesini de hazırladığımız bu yapıyı, ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Adana’da karikatür ve edebiyat temalı etkinliklerin kalbi burada atacak” diye konuştu.
 


Geri Dön