02 / 05 / 2024

Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprü projeleri

Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprü projeleri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Seçimlerden çıkacak iyi veya kötü sonuç, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sizlere vereceği hizmetin önüne geçmez" dedi.

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'ü tamamlandı!

Çoruh Nehri üzerine inşa edilen ve yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'lük kısmı tamamlandı.

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Adana Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi tamamlanıyor!

İnşaatı devam eden Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde 70 metrelik direğin montajı tamamlandı, 96 metrekarelik Türk Bayrağı, Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşti.

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Etiyopya'da baraj inşası için anlaşma imzalandı!

Etiyopya'nın, Omo Nehri üzerine elektrik üretimi için baraj inşa edecek İtalyan şirketi ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprü projeleri Haberi

Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprü projeleri

Yüreğir’in muhtarlarıyla bir araya gelen Sözlü, “Muhtarların vicdanlarına seslenmek istiyorum. Hayatı birlikte planlamak ve tasarlamak hepimizin hakkı. Nereden gelmiş olursak olalım doğduğumuz yer de doyduğumuz yer de memleketimizdir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti’nin her noktasında yaşamak, kardeşliği birlikte hissetmek, birlikte pekiştirmek, hayatı birlikte planlamak ve tasarlamak hepimizin hakkı. Bu yüzden Türkiye’de Moda olan ayrımcı yaklaşımların hepsini kökten reddediyoruz. Adana’da yaşayan herkes bizim hemşehrimizdir. Biz bu şehrin birlikte sahibiyiz. Hepimiz birlikte ülkenin ve milletin gerçek sahipleriyiz” dedi.


KÖY KAVRAMI KAYBOLMAMALI

Borçlu bir belediyeyle geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu üstlendiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

“Göç gide gide düzeliyor. Dün yapılamayanları bugün başarırken, yarın daha fazlasını yapacağımız konusunda zerre kadar şüpheniz olmasın. Daha fazla hizmet yapmak gücümüzü azaltmıyor, belediyeyi güçlendiriyor. Göreceksiniz, yıllardan bu yana...