10 / 05 / 2024

seyrantepe hafriyat alanı tehlikeli atık

seyrantepe hafriyat alanı tehlikeli atık

Ahmet Ayyıldız, Seyrantepe'de hafriyat alanına tehlikeli atık atıldığı iddiasına ilişkin, kazı çalışmalarına başladıklarını, şu ana kadar moloz dışında herhangi bir şey çıkmadığını belirterek, zeminin altına kadar bile inebileceklerini söyledi...

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Güvenlik önlemi almayan firmalara hafriyat cezası!

İzmit Belediyesi Encümeninde Yahya Kaptan Mahallesi Şehit Ali İhsan Çakmak Sokak’ta inşaat çalışmasında bulunan hafriyat alanında çalışmalarda bulunan bir firmaya güvenlik eksikliğinden dolayı 3 bin 757 TL para cezası kesildi.

Ankara Akyurt Fuar Alanı 2019'da tamamlanacak!

Ankara Akyurt Fuar Alanı'nda hafriyat çalışmalarının tamamlandı. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "ATO olarak Ankara'yı kongre ve fuar turizminde ileri taşımak istiyoruz." dedi.

Bilecik Spor ve Yaşam Alanı'nda hafriyat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Ertuğrulgazi mahallesine inşa edilecek olan spor ve yaşam alanı çalışmalarını inceledi.

Ankara'da hafriyat alanında patlama: 1 ölü, 3 yaralı!

Ankara Altındağ'da tapu kadastro binası inşaatı için hafriyat çalışmalarının sürdüğü arazide meydana gelen patlamada bir işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Seyrantepe Skyland İstanbul ödeme şekli 2018!

830 daire, 504 ofis, 300 odalı otel ve AVM alanından meydana gelen Seyrantepe Skyland İstanbul projesinde 120 ay 3 bin 800 TL taksitli ve 0 peşinat imkanı sağlanıyor..

Seyrantepe Nurol Life 2017 değerleme raporu!

Nurol GYO İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Huzur Mahallesi, Cendere Caddesi'nde yer alan Seyrantepe Nurol Life projesinin 2017 değerleme raporunu yayınladı.

Seyrantepe Sky Rezidans fiyat!

Konut teslimlerin 6 ay sonra gerçekleşeceği Seyrantepe Skyland İstanbul Rezidans projesi 830 daire, 504 ofis, 300 odalı otel ve AVM alanından meydana geliyor. Seyrantepe Sky Rezidans fiyat listesi 1 milyon 80 bin TL'den başlıyor.

Hafriyat alanları İstanbul'da 7 ilçeden daha büyük!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da hafriyat alanları ve kamyonları ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. İBB CHP Grubu tarafından hazırlanan rapora göre, hafriyat alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük.

Kanal İstanbul hafriyatıyla yeşil alan ve ada yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,Kanal İstanbul Projesi'ni belli bir aşamaya getirdiklerini söyledi. Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki bataklıkları doldurup yeşillendirmede kullanacağız. Ve adalar yapacağız" dedi.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'de kaçak hafriyat sorunu!

Büyükçekmece ve Arnavutköy, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve konut projelerinden çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyatlardan etkileniyor. Bölgeler, hafriyat döküm alanına dönmüş vaziyette.

seyrantepe hafriyat alanı tehlikeli atık Haberi

seyrantepe hafriyat alanı tehlikeli atık


Seyrantepe'de OYAK sitelerinin önündeki hafriyat alanına "tehlikeli atık" atıldığına ilişkin iddialar üzerine bölgede incelemelerde bulunan Ayyıldız, basın mensuplarının sorularını cevapladı.


Konuya ilişkin haberleri ve yazıları ihbar olarak değerlendirdiklerini belirten Ayyıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak dökümlerle ilgili işlem yaptığını anlattı.


Savcılıktan izin aldıklarını ve alanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile 3 gündür çalıştıklarını belirten Ayyıldız, "Burada herhangi bir katı atık var mı? Onun tespitini yapıyoruz. Eğer öyle bir durum varsa tedbirleri alacağız" dedi. 


Ayyıldız, hafriyat alanında şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla veya bulguyla karşılaşmadıklarını ifade ederek, "Herhangi bir tehlikeli atık var mı, yok mu? Zemine kadar çalışmalarımızı, kazılarımızı yapacağız Çıkan atık olduğu takdirde laboratuvarlarımızda bunu kontrol edip ne olduğunu tespit edeceğiz" diye konuştu.


Bir basın mensubunun "Atığın tabii zeminin...