22 / 07 / 2024

SGK emekli maaşı

SGK emekli maaşı

Sosyal güvenlik Kurumu'ndan malülen emekli olanların aylığı eğer maaş almaya devam ederken çalıştığı tespit edilirse kesilebiliyor. SGK, çalışırken iş gücünün yüzde 60'ını herhangi bir nedenden kaybeden şahsa emekli maaşı bağlıyor. İşte detaylar..

En düşük emekli maaşı 15 bin TL! Milyonlarca emekliye Temmuz zammından sonra şok haber! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zamları ile ilgili yeni bir son dakika açıklamasında bulundu ve en düşük maaşta 15 bin TL'yi işaret etti. İşte ayrıntılar... 

Kök maaş krizine dikkat çeken ünlü SGK uzmanından emeklileri korkutan senaryo!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği en düşük emekli maaşı 12 bin 500 Türk Lirası'na çıkarken, ünlü SGK uzmanı da emeklileri korkutan senaryoyu açıkladı.

65 yaş aylığına zam gelecek mi? 

6 aylık enflasyonun kesinleşmesi ile birlikte 65 yaş aylığına da zam gelmesi beklenmektedir. SGK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur geliri olmayanların yararlandığı yaşlılık maaşı temmuz ayında zamlanmaktadır.

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

İkinci EYT düzenlemesi merak edilirken SGK uzmanı İsa Karakaş, çalışmalar ile olarak ilgili son bilgileri paylaşmış oldu. Buna göre, Karakaş, 5 sene erken emekli olunabileceğini ifade etti.

Emekliye 3 kez zam iddiası! Emekli maaşları için rakam verildi! Uzman isim resmen açıkladı!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz  zammıyla ilgili beklenen açıklama SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Peki yeni zamlı memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı 13 bin TL mi olacak? SGK uzmanı uyardı: Kök maaşta 8 bin TL detayına aman dikkat!

Maaş hesabı yapan 16 milyon emekli ve 4 milyon memur için SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz'da uygulanacak zam senoryosunu açıkladı. İşte o hesap...

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşının düşük olmasının 2 nedeni

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili haber beklerden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşının düşük olmasının iki nedenini açıkladı.

İlk sigorta girişi 18 yaş altında olanlar için kritik detay. Dikkat SGK başvuruları reddediyor! 

Prim günü ve yaşı dolmasına rağmen emekli olmak için başvuran birçok vatandaş, ilk işe giriş yaşı nedeniyle ret cevabıyla karşılaşıyor. Peki SGK başvuruları neden reddediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ilk sigorta girişi ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.  

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü SGK Uzmanı şimdi de emekli zammı için beklediği rakamı telaffuz etti!

Milyonlarca emekli Temmuz zamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliye Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları...

İş Bankası emekli promosyon başvuru Mayıs 2024! Başvuran emekli tam bu kadar alacak: İş Bankası promosyon 2024!

SGK, Bağ-Kur ve memur emeklileri banka banka promosyon rakamlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki İş Bankası promosyon 2024 ne kadar? İş Bankası emekli promosyon başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar... 

SGK Uzmanı emeklinin 2024 Temmuz zammını açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri merakla Temmuz 2024 zammını beklerken, emekli maaşları ile ilgili yeni açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç’ten geldi. Peki Temmuz 2024'te en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? En yüksek promosyon veren banka hangisi? Emekliler hemen bakın!

Ziraat Bankası SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Banka aracılığıyla alan müşterilerine özel promosyon ödemesini duyurdu. Peki Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? En yüksek promosyon veren banka hangisi? Emekliler hemen bakın!

Emekliye 4 bin TL'lik seyyanen zam! Kulis bilgisi verildi: İşte son dakika emekli seyyanen zam!

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın aktardığı kulis bilgisine göre, hükümet en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapmayı planlıyor. İşte ayrıntılar...

SGK emekli maaşı Haberi

SGK emekli maaşı

Çalışma hayatına 2008'den sonra başlayıp da herhangi bir iş kazası yada benzeri sebepten malülen emekli olanlar dikkat! Eeğer aylık alırken herhangi bir yerde çalışmaya devam ettiğiniz tespit edilirse maaşınız kesilebilir. SGK, söz konusu durumlarda emekli aylıklarını kesip ödenen parayı da geriye istiyor.

MALÛL AYLIĞI İLE ERKEN EMEKLİ OLANLARIN MAAŞI BİRBİRİYLE KARIŞMASIN

SGK'dan emekli olup da herhangi bir işte çalıştığı tespit edilen bireyin aylığının kesilmesi sadece malûl aylığı alanlar için söz konusu. Malûl aylığı ile engelli vergi indirimiyle yaşa bakılmaksızın erken emekli olanlar çoğunlukla karıştırılıyor.

Engelli vergi indirimi ile emekli olanlar aylıklarını kestirmeden sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabiliyorlar. Söz konusu durumun ortaya çıkması şu şekilde oldu.SGK, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ya da ağır hastalıklar dolayısıyla çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlere...