06 / 05 / 2024

sgk haciz

sgk haciz

Alacakları için son 5 yılda toplam 305 bin gayrimenkulü haczeden SGK, 68 milyar TL'lik alacaklarının peşine düştü.

SGK’nın icra dosyası 7 yılda 6 milyonu aştı! 782 bin araca haciz kondu!

SGK’nın icra dosyalarının sayısı 7 senede 6 milyonu, alacak miktarı da 112 milyar TL’yi aştı. Kurum, ilgili miktarın yalnızca 43 milyar 93 milyon TL’sini alabildi.

Emekli maaşına haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusunu yanıtladı.

SGK'dan hacizli gayrimenkullerin iadesinde kolaylık!

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

SGK, Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu!

43 milyon liralık prim borcunu ödemediği gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu. SGK İl Müdürü İlbaş,"Görevim, devletin prim alacağını tahsil etmektir. Belediye borçlarının ilgili yasada belirtilen miktarı ödendiği takdirde haciz kaldırılacak" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Karşıyaka SK'ya haciz açıklaması!

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin herhangi bir hesabına ya da mal varlıklarına kurum tarafından haciz konulmadığı bildirildi.

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?

SGK'dan 8 ilde satılık 8 gayrimenkul! İhalesi 13 Ocak'ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı; mülkiyeti SGK'ya ait olan gayrimenkulleri açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkuller; Sakarya, Yalova, Kars, Elazığ, Ankara, Trabzon, Batman, Muş'ta yer alıyor.

Karataş'taki SGK binası yeni yılda hizmete açılacak!

Çankırı Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait Karataş Mahallesi 272 ada 42 parselde kayıtlı toplam 3 bin 287 metrekare alan üzerinde inşa edilen SGK hizmet binası inşaatı tamamlandı.

Apek Üretmen İş Merkezi'nde SGK'dan 11.1 milyon TL'ye satılık 6 atölye!

SGK; Eyüp Topçular Mahallesi'ndeki Apek Üretmen İş Merkezi'ndeki 6 konfeksiyon atölyesini satışa çıkardı. Söz konusu atölyelerin toplam bedeli 11 milyon 110 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Ulus el değiştiriyor! SGK taşınmazlarını Büyükşehir'e devrediyor!

Ankara Ulus’un yüzde 40’ı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elinde. SGK, Ulus’taki taşınmazlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek. Karşılığında da 171 milyon TL değerindeki 89 dönümlük arsayı alacak.

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

SGK Aydın İl Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü’nün 15 milyon 650 bin TL’ye mal olacak olan yeni hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı...

sgk haciz Haberi

sgk haciz

Sayıştay'ın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2019 Yılı Denetim Raporu, sistemin içinde olduğu durumu ortaya çıkardı. 2015 – 2019 yılları arasında SGK, alacakları için 68 milyar 985 milyon TL büyüklüğü sahip toplam 5 milyon 974 bin dosyayı icraya intikal ettirdi. İcra yoluyla tahsil edilen alacak miktarı 21.7 milyar TL olurken tahsilat oranı ise yüzde 31.48’de oldu. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; diğer yandan otomatik icra programının başlatılmasıyla SGK'nın icra başlattığı dosya sayısında 2018 yılına göre 2019 yılında 6 kart artış kaydedildi. 

BİNDE 43’TE KALDI

2015-2019 yılları arasında 521 bin 251 adet menkulü, 305 bin 239 adet gayrimenkulü haczeden SGK, menkullerin 10 bin 886 tanesinin, gayrimenkullerin ise sadece bin 328 tanesinin satışını gerçekleştirdi. 2015-2019 yılları arasında icra yoluyla satışı yapılan menkul ve gayrimenkullerden...