28 / 04 / 2024

sgkdan karşıyakaya haciz

sgkdan karşıyakaya haciz

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin herhangi bir hesabına ya da mal varlıklarına kurum tarafından haciz konulmadığı bildirildi.

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

Aidatını ödemeyene ceza ve haciz yolda!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahiplerine de ceza verilebiliyor ve haciz kararı başlatılabiliyor...

Evine haciz geldi, para kazandı!

Ankara’da Hasan K. isimli kişniin borcunun tamamını ödemesine rağmen evine haciz geldi. Bunun üzerine şahıs, çevresine karşı saygınlığının zedelendiği nedeni ile tazminat davası açtı ve kazandı..

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Karşıyaka SK'ya haciz açıklaması!

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin herhangi bir hesabına ya da mal varlıklarına kurum tarafından haciz konulmadığı bildirildi.

Seferihisar Belediyesi'nin 477 gayrimenkulüne haciz kondu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yüz milyonları aşan borçlarına karşın İzmir'de CHP'li Seferihisar Belediyesi'nin banka hesaplarına ve 477 parça gayrimenkulüne haciz kondu.

Mardan Palace Otel'e haciz kararı çıktı!

Milyonlarca dolar borcu sebebiyle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace için bu kez de 2,2 milyon TL'lik başka borç için haciz kararı çıktı.

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Vergi daireleri borcu olan mükelleflere e-haciz öncesinde mektup göndermeye başladı!

Maliye harekete geçti ve e- haciz öncesinde mükellefleri sürprizle karşı karşıya kalmamaları için vergi dairelerine çağırdı. Borç kapsamı ise kredi borcundan trafiğe kadar oldukça kapsamlı...

İhtiyati haciz kararına itiraz!

Borçlu kendisi dinlenmeden verilen ihtiyatî haczin dayandığı sebeplere, mahkemenin yetkisine ve teminata karşı yapılan hacizlere itiraz etme hakkına sahip. İşte ihtiyati haciz kararına itiraz esasları...

Muvakkat haciz ne demektir?

Borçluya yapılan icra takiplerinde konulan hacizlerden biri olarak karşımıza çıkan muvakkat haciz ne demektir? Muvakkat haciz halinde hangi hükümler uygulanır? İşte Muvakkat haczin yasal esasları...

sgkdan karşıyakaya haciz Haberi

sgkdan karşıyakaya haciz

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin herhangi bir hesabına ya da mal varlıklarına kurum tarafından haciz konulmadığı bildirildi.


SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, kuruma borçları nedeniyle ulusal bir yayın organında yer alan "Karşıyaka'ya bu sefer haciz şoku" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.


Söz konusu haberin başlığında ve içeriğinde "Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin kişisel hesaplarına haciz konulduğu" iddiasının yer aldığının ifade edildiği açıklamada, şunlara yer verildi:


"Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin herhangi bir hesabına ya da mal varlıklarına kurumumuz tarafından haciz konulmamıştır. Kulübün süresinde ödenmeyen borçların takibi, kulüp nezdinde yapılırken ayrıca kulüp yöneticilerinin de müteselsilen sorumluluklarından dolayı borçlara ilişkin ödeme emirleri gönderilmiş, haberde belirtildiği üzere haciz işlemi...