Ortak tapuya haciz gelir mi?
Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?
Ortak tapuya haciz gelir mi?
Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor.
Kanunen, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.
Bu süreçte borçluya ait haczedilen mallar, alacaklıya ya da vekiline verilmiyor. Söz konusu mallar taşınır ise yed-i emin tarafından resmi kayıtların tutulduğu depolarda muhafaza ediliyor.
Peki, gayrimenkule haciz konur mu? Ortak tapuya haciz gelir mi?
Ortak tapuya haciz..
Bir gayrimenkule, herhangi bir kesinleşmiş borç için haciz konulabileceği gibi, hisseli geyrimenkullerde herhangi bir hissedarın hissesine de haciz konulabiliyor.
Hatta, haciz borçlu adına olmayan ancak kefil olarak gösterilen bir taşınmaza da konulabiliyor.
Borç ödenmediği takdirde söz konusu hisse satışa çıkarılıyor ve ihale yolu ile satılıyor.
Ancak, hisseli bir gayrimenkulde hisse satışı yapılması halinde, diğer hissedarların öncelikli alım hakkı bulurken; bu tür satışlarda öncelikle alım hakkı bulunmuyor.
Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com