28 / 04 / 2024

ortak tapuya haciz konur mu

ortak tapuya haciz konur mu

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

Hisseli tapuya haciz konulabilir mi? Mirasçılardan biri icralık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı temel sorularına yanıt arıyor. Onlardan biri de haciz konusudur. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

ortak tapuya haciz konur mu Haberi

ortak tapuya haciz konur mu

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.


Bu süreçte borçluya ait haczedilen mallar, alacaklıya ya da vekiline verilmiyor. Söz konusu mallar taşınır ise yed-i emin tarafından resmi kayıtların tutulduğu depolarda muhafaza ediliyor. 


Peki, gayrimenkule haciz konur mu? Ortak tapuya haciz gelir mi?


Ortak tapuya haciz..

Bir gayrimenkule, herhangi bir kesinleşmiş borç için haciz konulabileceği gibi, hisseli geyrimenkullerde herhangi bir hissedarın hissesine de haciz konulabiliyor. 


Hatta, haciz borçlu adına olmayan ancak kefil olarak gösterilen bir taşınmaza da konulabiliyor.


Borç ödenmediği takdirde söz konusu hisse satışa çıkarılıyor ve ihale yolu...