07 / 05 / 2024

shell katar petro kimya tesisi

shell katar petro kimya tesisi

Katar ve Shell, 6,5 milyar dolarlık petro kimya tesisi inşa planını "Dünya enerji piyasasındaki iklim" nedeniyle iptal ettiğini açıkladı...

Katar'dan İsrail'in yeni konut kararına tepki!

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etmesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yaptı.

Katar’dan 140 milyar dolarlık yatırım çağrısı!

FIFA Dünya Kupası'na hazırlık için 140 milyar dolarlık yatırım yapmayı öngören Katar, Türk yatırımcıları bekliyor. Başkan Hisarcıklıoğlu, "140 milyar dolarlık yatırımlardan daha fazla pay almak isteyen firmalarımız bu fırsatı kaçırmasın" ifadesini kullandı.

Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlenildi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türk firmalarının Katar’da adı geçmezdi, bugün Katar’da 14 milyar dolarlık proje üstlenildi” dedi. Hisarcıklıoğlu, Katar sermayesine işbirliği çağrısında bulundu.

Katar’da Türkler’e 150 milyar dolarlık fırsat var!

Katar’ın başkenti Doha’da 18-20 Nisan’da kapılarına açacak olan EXPO Turkey by Qatar’ı düzenleyen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt “Türkiye ile Katar’ın 700 milyon dolar olan ticaret hacmini bir yıl içinde 1.5 milyar dolara çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.

Türk müteahhitlerin yeni umudu Katar!

Bugünlerde Türkiye’nin en yakın dostu Katar. Doğalgaz kaynakları sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri. 400 bin Katarlı nüfusa sahip. Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım tutarı 19 milyar dolar.

Shell Petrol'den Beylikdüzü Ambarlı'da satılık gayrimenkul!

Shell Petrol A.Ş., İstanbul Beylikdüzü ilçesinin Ambarlı mevkiinde bulunan akaryakıt depolama alanını satışa çıkardı. Atıl durumda olan gayrimenkul, Ambarlı Limanı ve Ro-Ro projesine yakın bir konumda bulunuyor.

Trabzon Akyazı Stadı, Katar Emiri ile açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Akyazı Stadını Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile birlikte açacak.

Kartal Shell Akaryakıt İstasyonu 34.6 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul Kartal Soğanlık'ta yer alan 12 bin 630 metrekare alanlı Shell Akaryakıt İstasyonu 34 milyon 675 bin 560,25 TL bedelle icradan satışa çıkarıldı.

Petro Poroşenko servetini açıkladı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, IMF’nin kredilerin devamı ve AB’nin vize muafiyeti için şart koştuğu "e-beyanname" uygulaması kapsamında mal ve gelir beyanında bulundu.

Tekfen Katar'daki stat ihalesinden umutlu!

Tekfen Holding Taahhüt Grubu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Katar'ın stat ihalelerinde yüzde 51 yerli ortak koşulu getirdiğini, bu durumun kendileri tarafından uygunluk oluşturmadığını ifade etti.

Katar El-Vakra Stadı'nın inşaatında kaza: 1 ölü!

Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak stadyumlardan El-Vakra'nın inşası sırasında meydana gelen kazada, bir işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

Katar'daki ilk Türk okulu bugün açılıyor!

Katar'da eğitim verecek ilk Türk Okulu, başkent Doha'da bugün açılacak. Okul, 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa edildi.

shell katar petro kimya tesisi Haberi

shell katar petro kimya tesisi

Katar ve Shell, 6,5 milyar dolarlık petro kimya tesisi inşa planını "Dünya enerji piyasasındaki iklim" nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. Katar Petrol Şirketi ile merkezi Hollanda'da bulunan Royal Dutch Shell şirketinden yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında ortak girişim olarak planladıkları Al Karaana isimli projenin, "Mühendislik ve inşaat şirketlerine açtıkları ihalelerdeki teklifleri" değerlendirerek ticari anlamda "Makul olmadığı" gerekçesiyle iptal edilişi ilan edildi. 



Özgür...