16 / 05 / 2024

sheraton samsunun inşaatı durduruldu mu

sheraton samsunun inşaatı durduruldu mu

Samsun Mimarlar Odası Şubesi, inşaatı devam eden Sheraton Oteli'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

1970 yılında İstanbul'da 4 büyük otelin inşaatı devam ediyormuş!

1970 yılında, 4 büyük otelin inşaatı devam ediyormuş. Yeniköy Oteli, Maçka Oteli, İstanbul Oteli, Sheraton Oteli'nde toplam 2 bin 323 yatak bulunacakmış ve bu dört otel 322 milyon liraya mal olacakmış.

Samsun Sheraton Oteli'nin inşaatına yeniden başlandı!

Samsun Mimarlar Odası’nın ’Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği’ gerekçesi ile mahkemeye başvurduğu ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı otelin inşaatına yeniden başlandı...

Samsun Sheraton Oteli'nin inşaatı durduruldu!

Samsun Mimarlar Odası Şubesi, inşaatı devam eden Sheraton Oteli'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Samsun'da Sheraton Otel inşaatı durduruldu!

Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında bulunan, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü 'nün kullandığı kamuya ait araziye yapılan otel inşaatı, mahkeme kararıyla durduruldu...

Samsun Sheraton Hotel'in inşaatında yangın çıktı!

Samsun'da yer yapımına devam edilen Sheraton Hotel'in inşaatında yangın çıktı...

Koray İnşaat Ürdün'de hastane yapacak

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri arasında yer alan Koray İnşaat, Ürdün'de 185 milyon dolarlık bir hastanenin inşaatı için anlaşma imzaladı.

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

sheraton samsunun inşaatı durduruldu mu Haberi

sheraton samsunun inşaatı durduruldu mu


Samsun Mimarlar Odası Şubesi, inşaatı devam eden Sheraton Oteli'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. 

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, binanın 115 metre yükseklikte olduğunu belirterek "Binanın karşısında kalan tepenin rakımı ise 70-80 metre civarında. Bu yapı Samsun'un kent siluetine kesinlikle zarar veriyor" dedi. 

2012'de inşaat başladı Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü'nün kullandığı kamuya ait araziye 2012 yılında Sheraton Oteli'nin inşaatına başlandı. İlk önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı daha sonra 115 metreye düşürüldü. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiğini belirterek Samsun Valiliği ve...