18 / 07 / 2024

Şiddeti Önleme Yasası

Şiddeti Önleme Yasası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile içi şiddete karşı yeni bir birim kurdu: Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi. Kısa adı 'ŞÖNİM' olan merkezler, birimler arasında koordinasyon sağlayacak

Perakende Yasası’yla ilgili kanuna tepki geldi!

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Yeni AVM yasası 2014!

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası tasarısında, AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine düzenlemeler getirildi. İşte diğer detaylar..

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.

1966 yılında gecekondu önleme mahallesi kurulacakmış!

1966 yılında İstanbul'da bin 280 dairelik bir gecekondu önleme mahallesinin temeli atılacakmış. İstanbul'un tarihi abideleri arasına yerleşmiş gecekondu halkına tahsis edilecek olan evler, 20 bin lirayı geçmeyecekmiş.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile İlçelere 300 Milyonluk yatırım!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Projeleri hazırlanan büyük yatırımların temelleri atılmaya başlandı.

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Af getirilen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

Çevre temizlik vergisi torba yasası!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan yapılandırma hakkı tanınan vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi torba yasası ile nasıl yapılandırılır?

Menderes Türel, belediyeciliği ve Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlattı!

Marmara Belediyeler Birliği'nin Rixos Downtown Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk başkanlara belediyeciliği anlattı. Türel aynı zamanda Yeni Büyükşehir Yasası’nı da anlattı...

Hasan Akgün: Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda yaptığı konuşmada "Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı.Belediyeye yetki vermek yetmez, bütçe de vermek gerekir" dedi.

Vergi yapılandırma yasası!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Eylül 2014'te yürürlüğe girdi. İşte vergi yapılandırma yasası esasları..

Yılmaz Yılmaz: Perakende yasası perakendenin geleceğine zarar verir!

MÜSİAD Genel Merkezi’nde Perakende Sektör Kurulu tarafından düzenlenen panelde konuşan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz yaptığı açıklamada perakende yasasının getirilerini ‘bakkal ekonomisi’ olarak değerlendirdi

Şiddeti Önleme Yasası Haberi

Şiddeti Önleme Yasası

Pilot uygulaması Bursa'da yapılacak ŞÖNİM, şiddet gören kadın için ivedilikle koruma kararı alacak, gerekirse başka ile naklettirecek. Şiddet gören kadın ve çocuğun yanı sıra şiddet uygulayana da psikolojik destek verecek. 'Aile Bütünlüğünün Korunması, Şiddeti Önleme Yasası' çerçevesinde kurulan ŞÖNİM için Bursa'da hazırlıklar tamamlanırken merkezin bir ay içinde hizmete girmesi bekleniyor. İki yıl içinde de 81 ilde açılması planlanıyor. Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, şiddet görenlere sosyal, psikolojik ve hukuksal destek verileceğini söyledi.


-Şiddet gören kadının barınması ve korunması hizmetlerinin şimdiye kadar kadın konuk evleri tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özkul, usulde ve koordinasyonda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Dr. Özkul, merkezin çalışma esasları konusunda şu bilgileri verdi: "Şiddet mağdurlarına yönelik sağlık kontrolü...