03 / 05 / 2024

side antik kente nasıl gidilir

side antik kente nasıl gidilir

Antalya Side Antik Kent'te kış dönemi kültür ve arkeoloji turları başladı. Kış döneminde 30 bin İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistin tarihi ören yerini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi alması bekleniyor....

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Side'deki Anıtsal Çeşme restore edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'ndeki Anıtsal Çeşme'de restorasyon ve konservasyon çalışmaları yeniden başlatılacak.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Manavgat Antik Side'de kentsel dönüşüm başladı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları sürüyor.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım projesi başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi” Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı.

Kaçak otelciler Side'nin peşinde!

Side Antik Kenti’nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan ‘nekropol’de kaçak inşa edilen otellerin yıkımı için alınan karar, otel sahiplerini kızdırdı. Otel sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sit derecesinin düşürülmesini istedi.

Amasya Ferhat Tüneli 21.5 milyon TL'ye mal olacak!

Erken Roma döneminde antik kente su getirip aşkına kavuşmak için dağı 6 km uzunluğunda delen Ferhat-Şirin efsanesi, çılgın tünel projesiyle Amasya’da tescilleniyor.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Çevreciler Datça'nın yapılaşma kurbanı olmasından korkuyor!

Datça, yapılaşma tehdidi altındaki alanlardan biri. Çevreciler ve sivil toplum kuruluşları Datça için hazırlanan projeyle, ilçede nüfusun patlayacağını, 77 koyun 28’inin bakirliğinin tamamen biteceğini, antik kente bile marina yapılacağını savunuyor

Arap turistlerin kültür turlarına ilgisi arttı!

Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Side Antik Kent Arap turist ilgisi görüyor!

Antik Kent'te turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Arap Turistler Side Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Thyateira antik kentine turist akını devam ediyor!

Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak anılan Thyateira antik kentine turist akını artan bir hızla devam ediyor. Kısa bir süre önce. Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde bekleyen onlarca otobüsten antik kente yürüyen turistler, şehrimize canlılı

side antik kente nasıl gidilir Haberi

side antik kente nasıl gidilir

Antalya Side Antik Kent'te kış dönemi kültür ve arkeoloji turları başladı. Antalya'ya tatile gelen İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistlerin haftanın 2 günü Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkıyor. Kış döneminde 30 bin İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistin tarihi ören yerini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi alması bekleniyor. 


İskandinav kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl, antik kente kış dönemi kültür turlarına başladı. Antalya, Alanya, Kemer, Belek ve Side'ye tatile gelen Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin kültür turuna katıldığını belirten Akıl, kış döneminde emekli İskandinav ülke turistlerinin kültür ve arkeoloji turuna yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Akıl, "Kış dönemi kültür turlarına Kuzey Avrupa ülke vatandaşlarının ilgisi yüksek. İskandinav turistlerin kültür turunda Side ve Xanthos Antik Kent'e ilgi gösteriyor....