15 / 05 / 2024

side turistik yerleri

side turistik yerleri

Antalya Side Müze Müdürlüğü, müze ve Side Antik Tiyatro'yu 190 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere Manavgat Kaymakamlığı'nda 2013 yılı ziyaretleriyle ilgili bilgilendirme yaptı...

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Side Crystal Hotels takdirname aldı!

Dünyanın en önemli tur operatörlerinden TUI'nin misafirleri, Crystal Hotels'in Side bölgesindeki turistik tesisi Crystal Palace Luxury Resort&Spa'dan yüksek oranda memnuniyet duyduklarını verdikleri rakamlarla ifade etti.

MASTOB Almanya'da turizm fuarına katılacak!

Almanya ve İsviçre'de turizm fuarlarına katılan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan fuarda tanıtım çalışmalarına devam ediyor..

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Türk Hava Yolları Samsun tanıtım turu düzenledi!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Samsun, körfez ülkelerinden gelen turizmcileri ağırladı!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...

Muğla'nın tarihi ve turistik yerleri EuroVelo güzergahına eklenecek!

EuroVelo Ulusal Koordinatörü Ekmekçi: "Muğla'daki görülmeye değer tarihi ve turistik yerleri bu ağa eklemeye gayret gösteriyoruz. Bu sayede Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın Muğla ayağa daha da ilgi çekici olacak" dedi

Menderes Türel: Turizm anlayışı değiştirilmeli!

Menderes Türel Side'de esnafı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Türel ve Barut, Side Esnaf Derneği, TÜRSAB Side Manavgat BYK ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) yetkilileriyle bir araya geldi.

İzmir'e 2012 yılı içerisinde 1 milyon 369 bin turist geldi!

Tarihi ve turistik yerleri, eşsiz doğasıyla öne çıkan İzmir'e geçen yıl 93 ülkeden yaklaşık 1 milyon 369 bin turist geldi

side turistik yerleri Haberi

side turistik yerleri


Antalya Side Müze Müdürlüğü, müze ve Side Antik Tiyatro'yu 190 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere Manavgat Kaymakamlığı'nda 2013 yılı ziyaretleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. 


Müzelerini ve Side Antik Tiyatro'yu geçen yıl 190 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Kozdere, bir önceki yıl bu rakamın 165 bin olduğunu söyledi. Müze ve antik tiyatro ziyaretlerinde bir önceki yıla göre 25 bin artışın olduğunu aktaran Kozdere, genel ziyaretçi yoğunluğunu turistlerin oluşturduğunu kaydetti. 


Side Müzesi'nin dünya müzeleri arasında bilinirlik oranının yüksek olduğunu anlatan Kozdere, bunda en önemli etkenin antik kentte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtdışına gönderdiği arkeologlardan biri olan Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel'in 1947-1967 yılları arası kazı çalışması olduğunu söyledi.


Müzelerinde sergilenen çoğu eserin restorasyonun yapıldığını aktaran...